עיריית ירושלים הודיעה הבוקר (שלישי) כי הגנים העירוניים בבירה יושבתו. עם זאת, מערכת החינוך המיוחד תפעל כסדרה. שאר שירותי העירייה ברחבי העיר ימשיכו להיות מושבתים זה היום השלישי ברציפות. מחברת סיטיפס, המפעילה את הרכבת הקלה, נמסר שהרכבת אמורה לפעול כסדרה לאורך כל המסלול.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במפתיע, בארגון ההורים בבירה דווקא התייצבו לצד העירייה. "הנהלת ארגון ההורים בירושלים מביעה תמיכה בדרישות התקציביות של עיריית ירושלים מממשלת ישראל הכוללות תקציבי חירום של ממש - גם למערכת החינוך", נמסר מטעמם. "הנהלת ארגון ההורים בירושלים מצרה על הפגיעה הקשה במערכת החינוך וההתרעה הקצרה מאד, אך מבינה את עובדי החינוך בדגש על עובדי הצהרונים אשר מקום עבודתם מונח על הכף. המשבר שלפתחנו חריף ביותר וכואב מאד. צר לנו שאת המחיר הכבד של המאבק משלמים תושבי ירושלים ואוהביה".
ההשבתה הנוספת צפויה להחריף אף יותר את שגרת חייהם של תושבי הבירה, שכבר שלושה ימים נאלצים להתמודד ללא שירותים בסיסיים בעיר. ערימות הזבל שנאספות בכל פינה הולכות וגדלות ולצד הצחנה והבלאגן, משבשת השביתה גם את תנועת התחבורה הציבורית בעיר וכתוצאה מכך גורמת לעומסי תנועה כבדים. "שינו את כל קווי האוטובוסים בשביל הרכבת הקלה, ועכשיו בגלל אשפה על הפסים גם היא לא עובדת", אמרה תושבת ירושלים לחדשות 2 Online. "השיבושים רק מחריפים, אין לי מושג איך נגיע מחר בבוקר לעבודה".
תושבים רבים בבירה מפנים אצבע מאשימה לעבר ראש העיר ניר ברקת וטוענים כי מאחורי השביתה - שיקולים פוליטים בלבד. "אני מעדיף שראש העיר יתרכז בענייני ירושלים ולא יגייס את ירושלים ורווחתם של התושבים לצרכיו הפוליטיים בליכוד", אמר תושב זועם. "אנחנו גם לא אוהבים להתעורר עם סימני שאלה בבוקר עם יש שביתה או אין. עיריית ירושלים היא לא מקפצה לראשות הממשלה".
"המאבקים של ראש העיר בשר האוצר לא אמורים לעניין אותי כתושב שאמור לקבל שירותים", הוסיף תושב נוסף. "אם ברקת לא מסוגל לקבל את התקציבים שהוא חושב שמגיעים לירושלים בלי לעשות מאבק על גבי - שיתפטר וייתן למישהו שיודע לקיים משא ומתן טוב יותר את התפקיד. לא הגיוני שכל מסילות הרכבת הקלה מלאים בזבל, הריח הרע מגיע עד לבית והתחבורה הציבורית שכל כך חיונית ביום יום, משובשת לחלוטין בין אם בגלל פקקים ובין אם חסימות כבישים".
ברקת: "משרד האוצר מפקיר את ירושלים"
על השביתה בעיר הכריזה העירייה בסוף השבוע כחלק מסכסוך תקציבי מול משרד האוצר. במסגרת המחאה, מושבתים כלל השירותים העירוניים, הכוללים פינוי האשפה, תשלומי הארנונה ועוד. עובדי עיריית ירושלים אף הגדילו לעשות וסגרו למשרדי האוצר את אספקת המים. במטה המאבק, המשותף לעיריית ירושלים, להסתדרות, לארגון ההורים ולמנהלים הקהילתיים ברחבי העיר ציינו כי משמעות אי העברת התקציב לירושלים היא פיטורי עובדים רבים, החזרת ירושלים אחורה ופגיעה קשה בשירותים הניתנים לתושבי העיר.
ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, שב קרא לשר האוצר להתערב אישית באופן מיידי בהעברת התקציב לירושלים ולמנוע סבל רב לתושבי העיר. לטענת ברקת, משרד האוצר "מפקיר את ירושלים" ומסרב להעביר את הכסף עליו סוכם בחודשים האחרונים - על סך 800 מיליון שקלים כמענק לבירה.
"הבטחה זו שניתנה על ידי שר האוצר נותרה ללא כיסוי והסכום לא הועבר. כמו כן, טרם אושר המתווה העירוני לבניית 1,000 כיתות לימוד הכרחיות לתלמידי העיר", נמסר בהודעה מהעירייה. עוד הוסיפו: "אי העברת התקציב לירושלים פוגעת באופן קשה בשירותים הבסיסיים של קרוב ל-900 אלף תושבי העיר ומיליוני מבקריה ואוהביה, תביא לפיטורי עובדים רבים ומשדרת דווקא בעת זו מסר נורא לפיו משרד האוצר מפקיר את בירת ישראל".
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "עיריית ירושלים הפכה את ההשבתה לשיטה. צר לנו שתושבי ירושלים הפכו לבני ערובה לאינטרסים זרים. משרד האוצר הכיר ומכיר בחשיבות ירושלים לפני ברקת וגם אחריו. אין כל הצדקה לעיצומים. ככל שעיריית ירושלים דורשת תוספת תקציבית מעבר לתקציב שניתן לה, עליה לפנות לממשלה על מנת לדרוש דיון בסדרי העדיפויות".