רק לפני מספר חודשים עורר סל התרבות במערכת החינוך סערה, כש"ועדת הרפרטואר" המונה מומחים הקובעים אילו הצגות ומופעים יראו התלמידים, הכניסה הצגה המבוססת על חייו של המחבל וליד דקה. השר בנט, שביטל אז את ההחלטה ויצא בפומבי כנגד חברי הוועדה, חשף היום (חמישי) את מתווה סל התרבות החדש שלמעשה יעקוף את אותה ועדה ויאפשר מבחר רחב בהרבה.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הרפורמה, החל מחודש מאי הקרוב כל מופעי התרבות יוכלו ליהנות מסבסוד של משרד החינוך: מדובר בכ-6,000 מופעים מדי שנה, לעומת רק כ-1,200 כיום. כמו כן, תקציב סל התרבות יגדל מ-16 מיליון שקלים ל-22 מיליון שקלים לשנה. במשרד החינוך הבהירו כי 800 אלף תלמידים ב-170 רשויות יזכו ל"תרבות מסובסדת, עשירה ומגוונת". התקצוב להופעות יהיה דיפרנציאלי בהתאם למדד הטיפוח ומספר התלמידים ברשות.
עוד הדגישו במשרד כי "הנגשת התרבות לילדים היא עשייה חינוכית מהמעלה הראשונה, ויש לה חשיבות מרכזית בעיצוב זהותם של התלמידים, בהרחבת האופקים, טיפוח היצירתיות והסקרנות ובפיתוח מיומנויות ביקורתיות".
ואיך ייבחרו אותם מופעים? ועדת הרפרטואר תמשיך לשמש כ"תו תקן" של איכות ותמליץ על חלק מהמופעים. מנהלי מוסדות החינוך יבחרו את המופעים "בהתאם לתפיסת עולמו של בית הספר", ושליש מהמופעים שייבחרו יסתמכו על המלצות ועדת הרפרטואר. כל יוצר או מפיק יוכל לגשת לרשימה המורחבת, בתנאי שיעמוד במספר תנאים: ניהול תקין, התחייבות להופיע בכל מקום, התאמה למערכת החינוך ומחיר מקסימום.
השר בנט אמר: "אנחנו פותחים היום את כל ההצגות לכל הילדים במדינה. אין סיבה שתלמידים לא יוכלו לראות הצגות טובות שהמנהלים רוצים שיראו. זה יעודד יוצרים ליצור, זה יעודד מנהלים לקחת יוזמה, זה יפתח עולמות חדשים בפני התלמידים. התכנית תביא יותר תרבות, עם דגש לפריפריה".
בנט הוסיף וטען כי "מי שחושב שאפשר מצד אחד לספק פחות תרבות לפריפריה ומצד שני להתפלא שעיקר התרבות נמצא במרכז, טועה. זאת תכנית שממנה ייהנה כל ילד, ובזכותה אני מאמין נעניק לילדים חוויות תרבות חדשות שיביאו לעושר תרבותי ואומנותי".