מחאה חריפה וחריגה במיוחד נגד שר החינוך: שלושה חודשים לאחר שפיטר את סגנית יו"ר המועצה להשכלה גבוהה, פרופ' חגית מסר-ירון, הודיעו היום (ראשון) שישה חברים במל"ג לשר נפתלי בנט על התפטרותם באופן חסר תקדים, זאת במחאה על מדיניותו. אחת המתפטרות היא פרופ' מסר-ירון עצמה, שהדחתה מתפקיד סגנית יו"ר המל"ג הובילה למחאה נגד בנט.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - כנסו לחדשות 2 בפייסבוק
גורמים במל"ג אמרו לחדשות 2 Online כי מינויה של ד"ר רבקה ודמני-שאומן לתפקיד מעורר ביקורת כיוון שמדובר באישה ש"אין לה את הכישורים האקדמיים והניהוליים להוביל את המל"ג קדימה". הפרופסורים ציינו כדוגמה את העובדה שבגלל שהיא לא פרופסורית, המל"ג נמנעת מלקבל החלטות כמו למשל מינוי פרופסורים חדשים בגלל ניגוד עניינים.
"אנו משוכנעים כי מהלכי יו"ר המל"ג הנוכחי והצטרפות רוב חברי המל"ג אליהם, גרמו לפגיעה במטרות שלשמן הוקם המל"ג ושהנחו את דרכינו ופעילותנו בה קרי, שמירת רמה מדעית נאותה ואי הגבלת חופש הדעה והמצפון", כתבו חברי המועצה המתפטרים במכתב. "המהלכים והצעדים שננקטו פוגעים במהות עבודת המל"ג, בעצמאותה וברוח פעולתה".
"צעדים אלו מערערים את אמון הקהילה האקדמית בהמשך פעילות המל"ג", הוסיפו "ולפיכך, לא ראינו ברירה אחרת אלא להגיש בזאת את התפטרותנו", כתבו החברים ודרשו את פיזורה המיידי של המל"ג הנוכחית ו"מינויה של מועצה חדשה, שחבריה יבחרו בשקיפות".
הפרופסורים הביעו את הסתייגותם החריפה של אלפי חברי סגל באקדמיה הישראלית ממדיניות השר, שלדבריהם גררה גינוי חסר תקדים מטעם הרקטורים של כל האוניברסיטאות בארץ.
ההתפטרות של ששת החברים משתקת למעשה את פעילות מל"ג המחויב על פי חוק למספר מינימלי של 19 חברים - מה שמעמיד בספק את המשך פעילותה. מינויים חדשים למועצה כרוכים באישור נשיא המדינה - ומדובר בהליך שיכול להימשך כחודש.