היועמ"שית הודיעה ביוני האחרון כי יש לחקור את חברת הכנסת טלי גוטליב (הליכוד) בחשד לגילוי מידע סודי, אחרי שהפיצה מידע כוזב לפיו, "המוסד יירט שיחות בין בעלה של שקמה ברסלר לסינוואר". אלא שהיא מסרבת להתייצב - סירוב שגרר מכתב אזהרה חריף מאלון אלטמן המשנה לפרקליט המדינה.
"ההחלטה לחקור אותך כחשודה בביצוע עבירה פלילית התקבלה על ידי הגורמים המקצועיים הרלוונטיים כנדרש", כתב לה. "סירובך להתייצב לחקירה בהתבסס על הטענה בדבר קיומה של חסינות מהותית, אין לה על מה שתסמוך. חוק החסינות אינו מקנה לחבר כנסת חסינות מפני התייצבות לחקירה פלילית. כאשר עולה חשד לביצוע עבירה פלילית יש בסמכות גורמי האכיפה לזמן חבר כנסת לחקירה, במסגרתה אף תתברר השאלה האם מעשיו חוסים תחת החסינות המהותית הנתונה לחבר כנסת בגין מעשה או הבעת דעה הנעשים לשם מילוי תפקידו".
אלטמן הדגיש כי לחברי כנסת יש חסינות דיונית מפני חיפוש, האזנות סתר, מעצר וכתב אישום - אך הכנסת לא קבעה חסינות מפני חקירה אשר "נועדה לברר את העובדות ואת החשד לפלילים, ובכלל זה את השאלה האם המעשים חוסים תחת החסינות".
עוד כתב המשנה לפרקליט המדינה כי "במהלך השנים האחרונות נחקרו מספר חברי כנסת ושרים, אשר התייצבו לחקירה כנדרש. גם ועדת האתיקה של הכנסת עמדה בעבר על חובת ההתייצבות של חברי כנסת". את מכתבו הוא סיכם בדרישה "להתייצב לחקירה במועד שיתואם עם משטרת ישראל, וזאת בהקדם האפשרי".
גוטליב מצדה הסבירה כי היא פעלה מכורח תפקידה "ועל כן לא ניתן להעמיד אותי לדין ואין סיבה לחקור אותי". "לא ניתן לעצור אותי או לעכב אותי לחקירה", מסרה חברת הכנסת גוטליב. "אני יודעת שזה מעציב אתכם, אז בואו תניחו שביצעתי עבירה. יש לי חסינות שכן פעלתי מתוך שימוש בה למען מילוי תפקידי ובמסגרת מילוי תפקידי. ואגב, אמשיך לפעול בדיוק כך. זו חובתי וזו משמעות החסינות".
"אני גוזרת על עצמי איפוק ולא אומרת לכם 'תקפצו לי', אלא ממליצה לכם בחום לטפס על עץ אחר", הוסיפה,
"אותי לא תפחידו ועלי לא תטילו אימה. ד"ש חם לרונן בר ראש השב"כ, זה שכולם מאתרגים אותו, זה שהיה אמון על איסוף מודיעין בעזה, זה שדם נרצחנו מחייב אתכם לחקור אותו ואת ראש אמ"ן. העיקר שאת הנגד השארתם במעצר עד שיקרה לו חלילה משהו. אני רואה לכם כל הזמן".