אכזריות שאין לה סוף: קית' סיגל התאחד אתמול (שבת) עם משפחתו אחרי 484 ימים שבהם היה בשבי חמאס. לבמה בטקס הציני שארגן חמאס הוא עלה עם "שקית" נוספת עם "מתנה" לאשתו אביבה, שנחטפה גם היא ושוחררה בעסקה בנובמבר 2023. אלא שהיום התברר שהפעלולים של חמאס נמשכים, עם "מכתב תודה" בכתב ידו של קית', שאותו אולץ לכתוב לפני שהשתחרר סוף סוף מהשבי.

מכתבו של קית' סיגל
מכתבו של קית' סיגל

כך נכפה על קית' לכתוב: "ללוחמי קאסם, שמי קית' סיגל ואני מכפר עזה. הייתי אסיר בעזה מ-7 באוקטובר ועד ינואר 2025. השומרים עליי במהלך התקופה דאגו לכל הצרכים שלי: אוכל ושתייה, תרופות, ויטמינים, טיפות עיניים, מכשיר למדידת לחץ דם ועוד. כמו כן, דאגו לבדיקה של רופא כאשר הרגשתי לא טוב זמן ממושך". 

"דאגו לי למזון שמתאים לצרכים הבריאותיים שלי (אוכל נבטי ובלי שמן). אני חושב שממשלת ישראל לא עשתה מה שהיה צריך לעשות כדי להגיע לעסקה, להחזיר את החטופים ולסיים את המלחמה אשר גרמה לנפגעים רבים ולנזק מיותר לשני הצדדים. אני מאחל ומקווה לשלום בקרוב", כתב קית' בכפייה בידי מחבלי חמאס. במעלה המסמך צוין התאריך 18.1.2025.

קית' סיגל (צילום: reuters)
קית' סיגל|צילום: reuters

משפחתו של קית' מסרה: "מחבלי החמאס שהחזיקו את קית' הכריחו אותו לכתוב להם מכתב תודה מפורט. זו היא דוגמה אחת מיני רבות להתנהלות האכזרית והצינית של חמאס ולדחיפות בהשבת כל החטופים חזרה ארצה".

קית' שוחרר אתמול משבי חמאס, ותועד תחילה כשהוא עומד על רגליו, אולם חיוור, רזה ומותש. הוא הוכרח לעלות לבמה, בליווי מחבלים ולנופף לשלום. בארגון הטרור המשיכו במצג השווא, ביקשו ממנו לחתום על "מכתב שחרור" בו הצהיר שלא יילחם יותר בצה"ל וסיפרו כי הביאו לו שתי "מתנות" - לו ולאשתו".