אנאל מספרת ל-N12 שכבר תקופה ארוכה היא וכל מי שהיא מכירה מהקהילה הישראלית החיה באמסטרדם, נוקטים באמצעי זהירות קפדניים. בין היתר, הם נמנעים משימוש בשירותים כמו Uber, כדי להימנע ממפגש עם נהגים שחלק ניכר מהם הם מהגרים. כעת, כשאנאל הפכה לאם בפעם הראשונה, היא מספרת שהמצב הפך למורכב יותר: "ביום שישי היה לי סיור במעון בשכונה חדשה שאליה אנחנו מתכננים להעביר את התינוק שלי, והגננת ענדה צמיד של 'Free Palestine'", משחזרת אנאל, "וכל מה שחשבתי זה איך זה קורה בכלל?! כמובן שהילד שלי לא ילך לשם, אבל הכל מתחיל בחינוך וזה מדאיג מאוד".
חלק מאמצעי הזהירות בהם היא נוקטת הוא שינוי שמה באפליקציות השונות - ב-Uber וב-Uber Eats, אפליקציה להזמנת משלוחים. "אני משנה את שמי לאנה, ומדברת אנגלית בלבד. כשאני עולה למונית, אני מעמידה פנים שאני בשיחה או בפגישה כדי למנוע שיחה. את המשלוחים השונים שמגיעים אלינו הביתה, אנחנו אוספים מהכניסה לבניין ולא מדלת הדירה בגלל המזוזה".
"האירועים שהתרחשו ביום חמישי האחרון מחזקים את החשש שמדובר בתחילתה של הידרדרות מתמשכת, אך נראה שהשכנים והחברים המקומיים עדיין לא מבינים את עומק הבעיה", היא מוסיפה ומסבירה שלא כל התושבים הישראלים שותפים לתחושותיה. "האירועים האחרונים מחזקים את תחושתי שהמצב רק מחמיר, האמפתיה הולכת ונחלשת בעוד שהביקורת על ישראל, שאינה מוצדקת בעיניי, הולכת ומתגברת".
אך לצד החששות, אנאל אוהבת את החיים בהולנד: "הסביבה הקרובה שלנו היא ישראלית, למרות שאנחנו לא גרים באזור עם ריכוז ישראלים, והחברים המקומיים שלנו מדהימים ומביעים המון אהבה. החיים פה שקטים וטובים בסך הכול. אמצעי ההגנה הם חלק מהיותנו ישראלים - לא משנה היכן נהיה", היא מסכמת.
ליטל, ישראלית נוספת המתגוררת באמסטרדם, מספרת על החוויות החיוביות שחוותה משכניה ההולנדים יום לאחר האירועים האלימים: "התחושה ממש טובה. קיבלנו המון אהבה מההורים בבית הספר ופרחים מהשכנה. אין שום חשש. נכון, יש קומץ קיצוניים, אבל הוא קטן. ביום-יום אנחנו לא מרגישים את המתח".