בימים האחרונים שיגר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מסמך הנחיות לצמרת המשטרה, שבו הוא מבקש כניסת כוחות משטרה למסגדים, החרמת רמקולים ומתן קנסות במקרה של רעש במקום - כך פרסמנו הערב (שבת) ב"חדשות סוף השבוע".

"יש בחוק את האפשרות להחרמת מערכות השמע (במסגדים), זה כלי אפקטיבי בהרתעה", נכתב במסמך שנשלח לבכירים בפיקוד ובשטח. "ברגע שמפעילים את הכלי זה יהדהד לכל המגזר", הסביר השר, "זה לא סותר את קיום השיח שנתון לשיקול דעתכם. בסופו של דבר נדרשים להגיע לתוצאות בשטח. לטווח הארוך יותר נפעל להגשת הצעת חוק פרטית להעלאת סכומי הקנסות".

ראשי רשויות בערים המעורבות שנודע להם על המסמך אמרו לחדשות 12 כי מדובר ב"התגרות חדשה של בן גביר" וכי מדובר במהלך שעלול להוביל להסלמה, תסיסה או מהומות. בו בעת, סביב העניין נוהגים בזהירות רבה מחשש להתלקחות.

מערכות השמע במסגדים הולכות להיות מוחרמות? מסגד, ארכיון|צילום: חדשות 2

בקשת הפוליטית הגיבו לפרסום וביקרו את היוזמה. חה"כ גלעד קריב מהעבודה טען שהשר לביטחון לאומי "מסכן את מדינת ישראל" וכך גם "מי שכרת איתו ברית פוליטית". חה"כ אחמד טיבי ממפלגת תע"ל האשים כי בכוונת בן גביר "להצית אש ולהבעיר את השטח על רקע דתי": "ניצול אווירת המלחמה כדי לדכא את הציבור הערבי נמשך מתחילת המלחמה ובן גביר בונה את הבייס שלו על שנאה ורדיפת ערבים, והפעם בענין המואזין והמסגדים".

יו"ר רע"מ מנסור עבאס הגיב גם הוא ופנה ל"שפויים בממשלת ובמדינת ישראל": ‏"אני פונה אליכם לרסן את מחרחר מלחמת הדת בן גביר שמנסה בכל דרך להצית את הלהבות ולגרור את האזרחים הערבים המוסלמים לתגובה לפרובוקציות שלו. הוא נכשל במסגד אל-אקצא והיום מנסה להתגרות בכל המסגדים בתוך הערים המעורבות. בן גביר מנסה ללא הרף לחבל בחיים המשותפים במדינה והגיע הזמן לשים לזה סוף".

גם עמותת "יוזמות אברהם" התייחסה לידיעה וטענה שמדובר בחלק ממדיניות השר לפוליטיזציה של המשטרה. "בזמן שארגוני הפשיעה מסתובבים חופשי, השר בן גביר ממשיך להשתמש במשטרה ככלי פוליטי במטרה להגביר תסיסה, כאוס ואיבה", נכתב, "הפרסום הזה מוכיח שוב שתחת בן גביר היחידים שיכולים להרגיש ביטחון מפני המשטרה הם משפחות הפשע, כאשר החברה האזרחית נתונה למתקפה תחתיו".

תגובת לשכת השר לביטחון לאומי: "השר בן גביר גאה להוביל מדיניות להפסקת רעשים בלתי סבירים ממסגדים וממקורות נוספים, שהפכו למפגע עבור תושבי ישראל. בדיון עלה כי ברוב המדינות במערב ואפילו בארצות ערב מגבילים את הרעש ויש חוקים רבים בנושא - רק בישראל יש הפקרות. התפילה היא זכות יסוד, אך אינה יכולה לבוא על חשבון איכות החיים של התושבים הסובלים מרעשים בלתי נסבלים. במשך עשרות שנים הוזנח הנושא, וכעת השר, יחד עם השרה עידית סילמן, פועל בנחישות לשיפור המצב לטובת כלל התושבים, יהודים וערבים כאחד".