מצעד הגאווה בירושלים ייצא לדרך מחר (חמישי), ויותאם לרוח התקופה המורכבת שבה נמצאת מדינת ישראל. המשתתפים יענדו צמידים צהובים, ואווירת המחאה שמאפיינת את המצעד מדי שנה תקבל משמעות שונה כשמי שיובילו את המצעד – יהיו נציגי משפחות חטופים, עם המסר: "Born to be free".
לקראת המצעד, נתלו שלטי חוצות בבירה עם דגל הגאווה ותמונתו של רב-סרן שגיא גולן ז"ל, לוחם לוט"ר שנפל בקרבות 7 באוקטובר. בן זוגו, עומר אוחנה, הוכר כאלמן צה"ל ופרץ את הדרך לקבלת זכויות עבור בני זוג גאים של נופלים. אוחנה צפוי לנאום על במת המצעד, כמו גם אילה מצגר ונדב רודאיף, נציגי משפחות החטופים ושילה ויינברג, חברת המועצה הטרנסית הראשונה בישראל.
אף שעיריות תל אביב וחיפה החליטו לבטל את מצעד הגאווה בשל המלחמה, ובבאר שבע הוחלט להמיר את החגיגות בעצרת "תקווה וגאווה", מארגני המצעד הירושלמי התעקשו לערוך התאמות וטוענים כי במקרה הזה דין ירושלים אינו כדין יתר המצעדים. יונתן ולפר, יו"ר הבית הפתוח בירושלים, הסביר בשיחה עם N12 מדוע החליטו בארגון לקיים את המצעד השנה. "בניגוד לערים אחרות, בירושלים המצעד הוא מחאתי ולא מאורגן בחסות העירייה. מדי שנה, אנו צריכים להיאבק בכוחות רבים שמנסים למנוע מאיתנו לצעוד בעיר הבירה, בשונה מערים אחרות", הדגיש ולפר. "המצעד שארגנו השנה מתכתב עם המצב. אנחנו להט"ב, אבל קודם כול ישראלים וליבנו עם הנופלים ועם החטופים".
מפת החסימות ולוח הזמנים למצעד
מחר, החל מהשעה 14:00, ייסגרו לתנועה כמה רחובות ברחבי ירושלים שבהם יעבור המצעד: קרן היסוד, פלומר, קינג ג'ורג', הלל ומנשה בן ישראל. כמו כן, ייסגרו לתנועה גם הרחובות המובילים אליהם: אגרון, אלחנן, שלום עליכם, מאפו, אחד העם, עזה (מארלוזורוב עד כיכר פריז), שמואל הנגיד, אבידע, קק"ל, ההסתדרות, המלך דוד מצומת פלומר (יישאר פתוח מצומת המכס לתושבי השכונה ומשם שמאלה לקריב), דוד מרכוס, ז'בוטינסקי עד דוד המלך, יצחק קריב, דוד רמז, אמיל בוטה ואליהו שמע (תתאפשר יציאה ליצחק קריב). כניסה למסלול המצעד תתאפשר רק דרך שטח הכינוס בגן הפעמון, כיכר פריז, ברחוב דוד המלך וברחוב הסתדרות/שמאי - שם השוטרים והמאבטחים יערכו בידוק ביטחוני על פי הצורך בכניסות. לא תותר כניסה למתחמי המצעד עם כלי נשק מכל סוג שהוא.
מסלול מצעד הגאווה:
15:00 - התכנסות בגן הפעמון
17:00 - תחילת הצעדה לאורך המסלול
גן הפעמון > דוד המלך > פלומר > קרן היסוד > קינג ג'ורג' > הלל > מנשה בן-ישראל > גן העצמאות
במהלך הלילה בין שלישי לרביעי, תלתה עיריית ירושלים דגלי גאווה לאורך המסלול, על פי פסיקת בג"ץ ולמרות שסירבה לכך בעברה ואף ניהלה מאבק משפטי בשביל למנוע זאת. נילי מדרר, מנכ"לית הבית הפתוח, סיפרה: "אנחנו מקבלים המון הודעות תודה על קיום המצעד בירושלים. כל התכנים במצעד נוגעים לאסון 7 באוקטובר, סביב הטראומה שאיתה אנחנו מתמודדים. בנינו את המצעד בעדינות ובזהירות הנדרשת".
אף שהמצעד השנה אמור להיות גדול ולכלול עשרות אלפי משתתפים, ביניהם קבוצת לוחמי לוט"ר שיגיעו במיוחד למצעד על מנת להנציח את רס"ן גולן ז"ל, גם השנה קיומו של המצעד בבירה ממשיך לעורר התנגדויות. ארגון להב"ה הפיץ סרטון שבו קריאה להגיע ולהפגין נגד קיום המצעד: "כולם מאוחדים במלחמה, זה לא הזמן למצעד תועבה בירושלים. ירושלים היא לא סדום, כולם מוזמנים לבוא להפגין נגד הניסיון לרמוס את כבודה של העיר". למרות זאת, ניסיון העבר מלמד כי מיעוט של עשרות בודדים לוקח חלק בדרך כלל בהפגנה הנגדית.