גבות רבות הורמו כשלשכתו של ראש עיריית תל אביב-יפו שיגרה השבוע את הצעת ההחלטה לוועדות עירוניות שגיבש רון חולדאי. בין בעלי התפקידים הציבוריים, בלט יותר מכל מועמדו של חולדאי לתפקיד יושב ראש ועדת הביקורת העירונית: חבר המועצה דוד לניאדו, יושב ראש סיעת הליכוד בתל אביב - ומי שהורשע בפלילים.
שמו של לניאדו מוכר היטב בציבוריות הישראלית: בשנת 2011 הורשע לניאדו בפריצה לבתים ובתקיפת אישה ושוטר. בנוסף, בשנת 2022 היה זה ראש הממשלה נתניהו שקרא לחברי מפלגתו שלא לתמוך בהתמודדתו של לניאדו בפריימריז, מה שהוביל, לפסילת מועמדותו לרשימת הליכוד לכנסת.
על אף שמועמדותו בפריימריז לליכוד נפסלה בשל עברו הפלילי והוכשרה בהמשך על ידי בית המשפט העליון, נבחר לניאדו לעמוד בראש רשימת הליכוד בתל אביב בבחירות המקומיות האחרונות. רשימת הליכוד, שבראשה עמד לניאדו, רצה יחד עם נציגי עוצמה יהודית, וזכתה למנדט אחד במועצת העיר.
אירוע התקיפה שבו הורשע לניאדו אירע בשנת 2010, אז אישה הגישה נגדו תלונה ובגינה נשלח למעצר בית. הוא הפר את מעצר הבית, תקף את המתלוננת וכשהגיע למקום שוטר - תקף לניאדו גם אותו. על פי המסמכים המשפטיים חבר המועצה היה תחת השפעת אלכוהול במהלך הארוע, ובגין המעשה הוא נעצר עד תום ההליכים. בתיק הושג הסדר טיעון, במסגרתו לניאדו הודה בתקיפה חבלנית, בהיזק לרכוש ובהתנגדות למעצר. נגזרו עליו 4 וחצי חודשי מאסר, ועוד 6 חודשי מאסר על תנאי.
תגובת דודו לניאדו: המוסד העליון במדינה, בג"ץ, אישר את מועמדותי לכנסת ומתוך כך כמובן למועצת עירית תא, בשל העובדה שהעבירות התיישנו, אז איך יתכן שגורמים המכנים עצמם "ליברלים" ו"דמוקרטים" מעיזים עדיין לנסות ולערער על זכותי לייצג למעלה מ 8600 איש שבחרו ליכוד בקלפי. נשלחתי על ידי הציבור, לשרת כחבר מועצת העיר, כל תפקיד שאקבל, אבצע אותו נאמנה ובצורה הטובה ביותר.
בעיריית תל אביב-יפו בחרו שלא להגיב.