מאז מתקפת הפתע של חמאס ב-7 באוקטובר ישראלים רבים איבדו את תחושת הביטחון האישי והחליטו לא לסמוך על המדינה ולהקים גופי ביטחון פרטיים. בעיר חריש פועלת כזו קבוצה של תושבים המחזיקים ברישיון נשק עוד מלפני תחילת המלחמה, אך מאז הטבח ביישובי העוטף, חלה עלייה בפניות ובהצעות של אותה קבוצת ביטחון פרטית "לטפל בבעיות". במשטרה לא ממש מרוצים מהיוזמה ומפקד תחנת משטרת עירון מזהיר שאותן קבוצות עלולות לפגוע באזרחים יותר משהן מועילות.
"קמה לה קבוצה שמייצרת תהליכים עוקפי מדינה ועוקפי סמכות", אמר סנ"צ דודי רוזנטל במהלך ישיבה שנערכה בעיריית חריש שציטוטים ממנה פורסמו בחשבון הפייסבוק של ראש העירייה. "הקבוצה הזאת מייצרת אתגרים ושואבת משאבים. זה מתחיל לגרוע מהשירות הטוב שאנחנו יכולים לתת. אני מזהה פה הרבה רצון טוב שמתועל למקום לא נכון. מי שיש לו משהו – תתקשרו 100. אנשים מתקשרים לחבורה כזאת או אחרת, ואותה חבורה שולחת אנשים. באיזה סמכות? הם רוצים לעשות משהו טוב ומפיצים רעל".
על פי תיאורו של מפקד התחנה, פעילות הקבוצות הפרטיות, בשילוב עם המתיחות השוררת בקרב אוכלוסייה בצל המלחמה, גורמת לפגיעה באזרחים הערבים.
"אתמול גברת בעיר ראתה גנן ערבי שהלך עם חרמש על הגב, בסוף יום עבודה", המשיך סנ"צ רוזנטל. "היא התקשרה לאותה חבורה ופרצה מלחמת עולם. כולם בלחץ. 'יש מחבלים בחריש', 'אין מחבלים בחריש'. הניידת שלי הייתה בתוך פחות מדקה במקום, ומרוב הלחץ עצרו אותו ושמו לו אזיקים. בחקירה התברר שמדובר מדובר באדם תמים שלא קיבל דוח תנועה בחיים שלו. זה הפרצוף שלנו? מה, כי הוא ערבי? להיות ערבי זה לא מחוץ לחוק. ערבים הם אזרחים שווי זכויות במדינת ישראל".
"המשטרה זה לא פוליטיקה", אמר הקצין הבכיר בסיום דבריו. "כולנו ביחד צריכים לשמור על מרקם החיים המאוזן ועל כל גווני האוכלוסייה. מי ששומר חוק נחבק אותו, מי שפורע חוק נאכוף נגדו את הדין. אני מבין את הלחץ של אזרחים, אבל בואו נפעיל שיקול דעת".