הצעקה, תותח קול מחריש אוזניים, הופעל במהלך ההפגנות האחרונות נגד המהפכה המשפטית, לפחות ב-4 מקרים שונים שתועדו. באחת הפעמים, האמצעי אקוסטי חריג שמטרתו לפזר את המוחים הוביל לפגיעה במפגינים. אחת מהם היא ליזי לוי, מוחה בת 60, שסיפרה היום (חמישי) שהמכשיר הופעל ללא אזהרה - וגרם לה לבחילות ולמיגרנה קשה.
"לא הייתה שום אזהרה, שום דבר, פתאום הודלק המכשיר והתחלנו לשמוע רעשים בלתי נסבלים", סיפרה ליזי על הרגע שבו הופעל המכשיר. "באותו רגע אתה מרגיש מן כאב בחד באוזניים, כאב ראש תופס אותך זה בגדול באותו רגע כאילו.
"זה מרתיע, אתה מתרחק ממוקד הרעש כי אי אפשר לסבול את הרעש הזה. בורחים מהרעש עצמו... יש כאלה שפשוט סגרו את האוזניים או שהיו מראש עם אטמים, אז זה פחות הפריע", הוסיפה לוי שלדבריה עדיין יש השפעות של השימוש במכשיר. "ההפגנה הייתה שלשום בסביבות השעה 6 וחצי בערב. כל היום אתמול סבלתי ממיגרנה קשה, מבחילות ומכאבי אוזניים. מדי פעם התקשיתי להירדם. זה לא נעים".
לוי הוסיפה שלא שיערה שכך תצא ההפגנה שבה מחתה. "לא הבנתי למה הצעקה הופעלה. אני מפגינה יחד עם בונות אלטרנטיבה ש'מציבות קו אדום', והצבנו קו אדום ארוך עם בד. עמדנו בצידי הכביש - לא התקרבנו, לא חסמנו כבישים. לא עשינו שום דבר שהיה מנוגד לחוק. עמדנו בדיוק לפי הכללים שביקשו מאיתנו לעמוד בצד הדרך ולא להפריע לתנועה, וזה בדיוק מה שעשינו. אני לא רוצה להישמע לא טוב אבל שוטר היה עם פרצוף זחוח עם המכשיר הזה לאורך הקו שעמדנו, כאילו כדי להרעיש לנו בכוונה".
ובכל זאת, לוי סיפרה שהיא לא מורתעת מהשימוש במכשיר, ושהיא תמשיך להפגין: "אני קצת נחושה מדי. זה לא מרתיע אותי. אני כנראה אחפש דרך להגן על האוזניים שלי, עם אטמים או כל דבר אחר. למנוע ממני להגיע להפגנה? זה לא ימנע".
המשטרה בתגובה אמרה כי לא נעשה שימוש ב"צעקה", ושמדובר במגפון. טליה לנקרי הסבירה: "זה עדיין בתחקיר, אבל במערכת הזאת יש שתי אפשרויות. שימוש אחד בצעקה, שזה באמת שימוש עוצמה אדירה שפוגעת מאוד, ולא השתמשו בה בשנים האחרונות, ייתכן בשל איסור. האפשרות השנייה להשתמש במערכת הזאת, זה במקרה שכמו שאומרים לך 'תעצור בצד'. כנראה הייתה שם בעיה והשתמשו בצד של הצעקה. זה נמצא כרגע בתחקיר באג"ם משטרת ישראל. אם באמת השתמשו בה, צריך להבין מה קרה שם".