התיקון לחוק האפליה שעורר סערה עם הקמת הממשלה, לא קודם בסופו של דבר. אבל נראה שתופעות שבגללן רבים זעמו, עדיין קורות. כך גם במקרה של סיוון (שם בדוי) ובן זוגה שהתחתנו בחו"ל במהלך הקורונה. מכיוון שמשפחתה של סיוון לא שהתה עימם במהלך החתונה - השניים החליטו לקיים מסיבה בארץ, ללא טקס דתי או אחר. אלא שבעל הקייטרינג החליט לברר אם בעלה של סיוון יהודי - ומשהבין שלא, טען שמשגיח הכשרות לא מאפשר לו להציע שירות עבור המסיבה שלהם.
"אחד הדברים הראשונים שהחלטנו עליהם היה הקייטרינג, מכיוון שהחברה הזו הסעידה גם את החתונה של אחותי", אמרה סיוון. "ידענו שאנחנו אוהבים את האוכל ואחותי ובעלה הרעיפו עליהם שבחים". סיוון מוסיפה כי "היה לנו חשוב להביא קייטרינג עם תעודת כשרות, כי יש במשפחה שלנו שומרי מצוות, גם אם אנחנו עצמנו פחות מקפידים".
"בינואר חתמנו על ההסכם עם החברה, ולפני שבועיים בערך אחותי ובעלה נסעו לאירוע שהחברה הסעידה בו כדי לטעום בשמנו את המנות ולעזור לנו לבחור", סיפרה סיוון. "ביום ראשון השבוע העברנו לבעל הקייטרינג את ההעדפות שלנו, באמצעות מפיקת האירוע שלנו שתיווכה בינינו".
היא המשיכה: "באותו ערב הוא שלח לה הודעה ושאל אם יש דרך לברר 'בצורה נעימה' אם בן הזוג שלי יהודי. היא שאלה אותו בצורה שלא משתמעת לשתי פנים אם מה שהוא אומר זה שאם בן הזוג שלי יהודי אז הוא מבטל את החוזה והוא, ענה 'נכון'. למוחרת הוא התקשר להסביר לי מה עומד מאחורי זה. בשיחה הוא התחייב להחזיר את המקדמה ששילמנו לו, ובהמשך היום הוא שלח לי אסמכתא לביצוע הפעולה".
באותה שיחה בין בעל הקייטרינג לבין סיוון שהגיעה לידי N12 נאמר בין היתר:
- בעל הקייטרינג: "צצה איזו שאלה לגבי מוצאו של בעלך לעתיד בן זוגך. אם את מצליחה להבין את השאלה שלי, זאת אומרת אם הוא יהודי".
- סיוון: "הבנתי, אוקיי"
בעל הקייטרינג: "כשהמשגיח שמע על זה והוא אמר לי 'מה פתאום אתה לא יכול לעשות חתונה לזוג כזה, זה נוגד את הכשרות שלך'".
סיוון: "אני לא רואה בשום צורה איך זה משפיע. על הכשרות, לא משנה מה המשגיח אומר".
בעל הקייטרינג: "הוא אמר לי בצורה מאוד פשוטה, 'כמו שאסור לך לבשל בשר לא כשר, וכמו שאסור לך להגיש אוכל כזה אסור לך גם להיות חלק מאירועים שהם נוגדים את אמונתנו ודתנו'. ברור לי שלא הייתי רוצה להגיע לפינה כזו וזה לא נעים לי בכלל לעשות שיחה כזו".
במועצה הדתית שמספקת את הכשרות לקייטרינג הסתייגו מהמהלך של בעל הקייטרינג ומסרו ל-N12 כי לאחר שיחה עם בעל הקייטרינג "למדו כי הוא לא קיבל שום הנחייה מאיתנו לעשות את זה, והוא החליט לפעול בצורה הזאת על דעת עצמו בלבד".
גורמים ברבנות הראשית מסרו ל-N12 בתגובה לאירוע כי אין שום נוהל כזה של הרבנות וגם לרבנות המקומית שם לא היה שום קשר לאירוע. ברבנות לא אוסרים שום דבר בסגנון הזה. אין לאף קייטרינג הנחיה שלא לספק אוכל לא כשר לאנשים מסוימים.
עורך הדין דניס גילר ממשרד דוד פייל ושות' אומר כי המדובר לכאורה בהפרה חמורה ומקוממת במיוחד של סעיף 3 לחוק איסור אפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים. לדבריו, כאשר במקרה זה בית המשפט רשאי לפסוק לנפגעים פיצוי ללא הוכחת נזק שלא יעלה על 50 אלף ש"ח.
מטעמו של בעל הקייטרינג לא נמסרה תגובה.