משפחתה של הילדה צ' תבעה את משרד הביטחון, פיקוד העורף ומלונית קורונה בעקבות פציעתה במלונית כשהייתה בת 7. לפי התביעה, הילדה החליקה על רצפה רטובה בזמן שרכבה על קורקינט במלונית. הסכם הפשרה, שבמסגרתו המשפחה תפוצה ב-345 אלף שקלים, אושר תוך שנה מקבלת התביעה.
צ' ובני משפחתה נדבקו בנגיף הקורונה לפני כשלוש שנים והופנו לשהות במלונית הקורונה, במסגרת המאבק בהתפשטות הנגיף. בכתב התביעה שהגישה המשפחה תואר כי למרות הצורך הברור ותלונות השוהים במקום, לא הועסקה חברת ניקיון במלונית. בשלב מסוים, ולאחר שלא קיבלו מענה ללכלוך ולאשפה שהצטברו, החליטו המחלימים לנקוט ביוזמה ושטפו בכוחות עצמם את הרצפה המלוכלכת.
דקות לאחר שסיימו את אחת מפעולות הניקיון והשטיפה, ובלי שהיא מודעת לכך, עברה צ' במקום כשהיא רוכבת על קורקינט קטן בדרכה לחדרי המשפחה. המרצפות הרטובות לא הטיבו עם גלגלי הקורקינט שהחליקו במהירות והביאו להתהפכות הכלי והטחתה של צ' על הרצפה.
לפי התביעה, צ' בכתה ארוכות ולא נרגעה, דבר שגרם למשפחה להבין שככל הנראה מדובר בפציעה חמורה. אמבולנס הוזעק ופינה אותה לבית החולים פוריה בטבריה, שם אובחנה כסובלת משבר בצוואר ירך ימין. לאחר מכן, כשהועברה לבית החולים איכילוב בתל אביב, הצוות הרפואי זיהה שהיא סובלת מרגישות וכאב בכל הנעה של פרק הירך. מאז שהחליקה, צ' סובלת מצליעה, כאבים והגבלות תנועה ברגל ימין. בנוסף, היא מתקשה לעמוד ממושכות ולעלות ולרדת במדרגות. הטיפולים שהיא מקבלת לפציעה צפויים להימשך גם בעתיד.
"דרשנו שהצדק ייעשה במלואו"
אם הילדה סיפרה על הקשיים שחוו: "ההתמודדות שלנו הייתה לא קלה. תוך כדי ההתאוששות מנגיף הקורונה התמודדנו גם עם הפציעה הלא פשוטה של הילדה. הידיעה שכל זה יכול היה להימנע אם היו מתנהלים קצת יותר באחריות, מקוממת. לכן, דרשנו שהצדק ייעשה במלואו".
בתביעה, שהוגשה על ידי עו"ד נתנאל רוט לבית משפט השלום בבת ים, הנהלת המלון ופיקוד העורף, שהיה אחראי על הפעלת המלונית, הואשמו ברשלנות חמורה שנובעת מהיעדרה של חברת ניקיון רשמית ומסודרת. במשפחה טענו שהמחסור בחברת ניקיון הוביל ליצירתו של המפגע בדמות רצפה רטובה, ללא התראה והגנה כנדרש.
בתום הליך גישור, שנוהל בידי צוות משרד עורכי הדין, הגיעו הצדדים להסכמה מחוץ לכותלי בית המשפט על פיצוי בסך של 345 אלף שקלים לילדה בגין עגמת הנפש, הנזקים שנגרמו לה בעת הפציעה והנזקים שנגרמו לה לאורך כל התקופה בה עברה טיפולים. כמו כן, במקביל לסכום הפיצוי ששולם על ידי פיקוד העורף והנהלת המלון, קיבלה צ' סכום נוסף של 50 אלף שקלים במסגרת תביעה לביטוח תלמידים. עורך הדין רוט סיכם: "גופים כמו משרד הביטחון ופיקוד העורף, וגם בית המלון, היו צריכים לגלות אחריות ומקצועיות בניהול המקום ולמנוע את התוצאה המצערת. אני מצפה שהמחיר שהם שילמו יביא להפקת לקחים משמעותית שתמנע מקרים כאלו בעתיד".
>>> לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il