שלמה (שם בדוי) הוא קשיש בן 89, שסובל מבעיות רפואיות קשות ואף עבר שבץ מוחי לפני כמה ימים – שעוד יותר דרדר את מצבו. בחודשים האחרונים הוא לא העביר את התשלום החודשי לוועד הבית בבניין שבו הוא מתגורר ברמת גן. בתגובה, החליט יו"ר הוועד לחסום בפניו את הגישה למעלית הבניין.
מרגע ההחלטה, המעלית בבניין לא עברה יותר בקומה השלישית שבה מתגורר הקשיש. הדבר הקשה עליו מאוד, והוא נאלץ למעט ביציאות מדירתו – גם לצרכים שונים שהוא נדרש אליהם.
שלמה פנה לסיוע המשפטי במשרד המשפטים וביקש עזרה דחופה בשל ההתנהלות הכוחנית של ועד הבית. נציג הסיוע המשפטי שהגיע לדירתו לקח ממנו את הפרטים, תיעד את חסימת המעלית – וגילה כי מדובר בחוב של כ-50 שקלים בחודש, שהגיעו ל-300 שקלים בסך הכל, שהובילו לניתוק המעלית מקומת מגוריו של שלמה.
הדין קובע שלא ניתן לשלול זכויות של אדם לעשות שימוש ברכוש משותף, מה שהוביל את עו"ד אמיר קדיס לפנות למפקח על המקרקעין בתל אביב ולהגיש תביעה נגד ועד הבניין המשותף. דרישתו הייתה להוציא צו שמחייב את נציגות הבית המשותף לחבר את המעלית.
בהחלטה שהתקבלה לפני כמה ימים, המפקחת אושרת ארפי-מוראי החליטה לקבל את תוכן הפנייה. היא הורתה על הוצאת צו זמני שמורה לוועד הבניין לחבר מחדש ולאלתר את מעלית הבניין המשותף לקומה השלישית שבה מתגורר שלמה.
עו"ד קדיס ועו"ד רעות מיכאלי מהסיוע המשפטי מסרו: "מדובר במקרה חמור של אטימות לב כלפי קשיש כבן 90, תוך פגיעה חמורה בזכויותיו וכליאתו הלכה למעשה בביתו. אנחנו שמחים שהסיוע המשפטי יכול היה להתגייס למענו ומברכים על החלטת בית המשפט שהורה לחבר את המעלית לאלתר. אנו מצפים שנציגות הבית המשותף תפעל לקיים את ההחלטה בהקדם ומקווים שחברת המעליות תתגייס גם היא ותאפשר לו לשוב ולהיות עצמאי וחופשי".