שנתיים לאחר שנפצעה אנושות עת שנפלה מגובה רב במערת קשת בצפון, הגישה אגם קורן תביעת 2.5 מיליון שקלים נגד "רשות הטבע והגנים". בדצמבר 2020, נסעה אגם עם הוריה ליום כיף במערת קשת, שם הם מצאו באקראי מדריך סנפלינג שהסביר לאגם איך לרדת. בסיום הירידה, כשהיא משאירה את הקסדה על החבל ומתחילה ללכת, נפלה אגם והתגלגלה עשרות פעמים כשראשה נחבט שוב ושוב. "הטעו והותירו אותה לגורלה על סף מצוק", מסרו עורכי דינה.

לאחר הנפילה, פונתה אגם במסוק על ידי צוות מד"א לבית החולים רמב"ם בחיפה, כשהיא מורדמת ומונשמת עם פגיעה רב מערכתית. היא עברה מסע שיקום מפרך בתל השומר ולמדה לאכול וללכת מחדש. לפני שנה ב"אולפן שישי" ליווינו את מסע השיקום של אגם: "היא למדה לעשות דברים בסיסיים כמו לדבר ברור, להרכיב משפטים שלמים, לקרוא, לכתוב - ואפילו לאכול", סיפר אז אביה גיל. "אני מרגישה כמו תינוקת", אמרה בזמנו אגם.

מערת קשת, שם אגם עשתה סנפלינג (צילום: באדיבות הצלמת Orna Malt)
מערת קשת, שם אגם עשתה סנפלינג|צילום: באדיבות הצלמת Orna Malt

השבוע אגם ובני משפחתה הגישו לבית המשפט תביעת ענק על סך מליוני שקלים נגד "רשות הטבע והגנים", חברת הביטוח "הראל", ומדריך גלישת הצוקים בעת התאונה. "התאונה נגרמה על רקע רשלנות קשה וגסה. הנתבעים כשלו באופן מחפיר בשמירה על אמות מידה בסיסיות של זהירות, הפעילו עסק מסוכן בחוסר מקצועיות ושיקול דעת. הם הותירו את הנתבעת לגורלה על סף מצוק, הטעו אותה והובילו אותה אל תוך דרך תחתים מסוכנת ממנה מעדה וצנחה מגובה רב", ציינו עורכי דינה אביתר קציר וגיורא אבן-צור.

כתב התביעה מתאר את השתלשלות האירועים ביום הדרמטי: "עם הגעתה לתחתית המערה, הורה המדריך לתובעת לחבר את הקסדה אל החבל ואז משכו למעלה תוך שהוא מורה לתובעת לפנות לשביל המוביל בחזרה. משלא חזרה, החל התובע (אביה של אגם), לרדת במורד השביל ולאט לאט גילה לחרדתו שמדובר בשביל תלול מאוד המצוי על סף תהום עמוקה. הוא המשיך לחפש את בתו, עד שהגיעו לאוזניו דברי מטיילים במקום כי 'יש גופה למטה'. במשך 40 דקות שכבה אגם בקרקעית המצוק כשהיא אינה זזה ואיש אינו יכול להגיע אליה".

מערת קשת, שם אגם עשתה סנפלינג (צילום: n12)
מערת קשת, שם אגם עשתה סנפלינג|צילום: n12

משפחת קורן מסרה: "אגם נפצעה באורח אנוש לפני כשנתיים כשהיינו בטיול משפחתי במערת קשת. המשפחה כולה חוותה טראומה קשה, מאז חיינו נעצרו והשתנו לחלוטין. מאז ועד היום כל מאמצנו נתונים למטרה אחת והיא להציל את אגם שלנו ולנסות להחזיר אותה לרמת תפקוד עצמאית. עברנו למשך 5 חודשים לגור בתל השומר ושם התמודדנו עם אתגרים לא פשוטים ועם טיפולים קשים ומייסרים.

למרות האסון שקרה לא אנחנו ולא אגם נוותר על הניסיונות לשקם אותה ולא נחסוך בשום אמצעי כדי להחזיר אלינו ולו חלק משלוות הנפש והנאות החיים שהיו מנת חלקנו לפני התאונה. המקום בו נפגעה אגם מתברר כמקום מועד לפורענות, צעירים כבר נפגעו קשות בדיוק באותה הדרך ומטרתנו בכתב התביעה תהיה לגרום לכך שאגם תהיה הקורבן האחרון של רשלנות רשות הטבע והגנים והגורמים שעובדים באישורה במקום".

עורך הדין אביתר קציר (צילום: יח
צילום: יח"צ
עו
עו"ד גיורא אבן צור

עו"ד אביתר קציר שמייצג את משפחת קורן ביחד עם עו"ד גיורא אבן צור מסר לאחר הגשת התביעה: "בתום הליך שיקום שארך שנתיים ובמהלכו גילתה אגם אומץ לב ונחישות מעוררי השראה, הגיעה עת המאבק המשפטי שמיועד להוכיח את רשלנותם הקשה של הגורמים שאחראים לאסון שפקד אותה ואת משפחתה, האסון ששינה את חייה עד לבלי הכר ושהסב לה נזקים אדירי ממדים שילוו אותה כל ימי חייה".

תגובת רשות הטבע והגנים: "עם קבלת התביעה נלמד אותה וניתן את התייחסותנו במסגרת ההליך בבית המשפט".