כבר יותר משנה שחווה דן נלחמת לקבל גט מבעלה האלים. לפני חודש, לרגע אחד חשבה שהסיוט שלה נגמר כשבית הדין הרבני הודיע לה שהבעל מחויב לתת לה גט, אבל אז הוא ביקש לערער – ובינתיים היא ממתינה להחלטתו אם לשחרר אותה.
"אני חוויתי אלימות פיזית וגם אלימות מילולית, המערכת לא עושה שום עבודה פשוטה לאישה במצב שלי. אנחנו רבים על איזו שטות - 'אכלת בלי לשאול, לא חיכית לי', ומהר מאוד זה יוצא מפרופורציה" טוענת חווה.
כשהילד השני שלה רק בן חודש וחצי היא ברחה למקלט, אבל התקשתה להסתדר שם וחזרה בלית ברירה הביתה – עד שבוקר אחד היא הרגישה שיכול להיות שמההתפרצות הזו היא לא תצליח לברוח."פתאום אני קולטת שיורדים עליי בוקסים, אני שוכבת על המיטה והוא מוריד לי בוקס. הוא מוריד אותי לרצפה ומנסה לחנוק אותי. זו הרגשה שאת לא יודעת מה יהיה", מתארת חווה את רגעי האימה בהם זעקה לעזרה.
את צעקותיה של חווה הקליטה השכנה שלה נועה. היא שמעה אותה צורחת לעזרה, ורגע לפני שהתקשרה למשטרה – לחצה על "הקלט", כדי שאם זה יהיה מאוחר מידי – תהיה לה הוכחה למה שקרה לחווה. "אני שומעת את חווה צועקת 'תעזוב אותי, אני לא נושמת, הריאות שלי, תעזוב אותי'", משחזרת נועה. "כשדיברתי עם המשטרה פתאום שמעתי שקט ונבהלתי, אמרתי 'בבקשה תשלחו מישהו מהר כי אני לא שומעת אותה'. כשאני יודעת עכשיו שהיא והילדים במקום יותר טוב - זה שווה הכל".
בפסק הדין כתבו הדיינים: "אין ספק שמדובר בבעל שהכה את אשתו פיזית ונפשית ולחיות אתו זה יותר גרוע מלחיות עם נחש בכפיפה אחת. ולכן אין ספק שבעל כזה מצווה לכופו לתת גט פיטורין".
עו"ד אורית להב, מנכ"לית עמותת מבוי סתום, אמרה: "הסיפור של חווה הוא אחד מיני רבים. לכן, אנחנו מקדמים בימים אלה יחד עם ח"כ גבי לסקי הצעת חוק שמבקשת להכניס נציגות ציבור לתוך בתי הדין הרבניים, שתשבנה שם לצד הרבנים ותעזורנה להקל קצת על החוויה הקשה של נשים בתוך בתי הדין הרבניים".