פסטיבל "טועמים עולם" שהופק לקראת חופשת הפסח על ידי משרד ירושלים ומורשת ועיריית ירושלים הציג דוכני אוכל שכללו טעמים ממגוון מדינות ותרבויות, אלא שמרבית העסקים שנבחרו להשתתף בו הן רשתות ומסעדות ממרכז הארץ, כאשר רק רבע מהן ירושלמיות.

בין המסעדות שנבחרו לקחת חלק בחגיגה הירושלמית: מסעדת התרנגול הכחול, המזנון של אייל שני, נונונו של השף גיא גמזו ודוכן קרפים תל-אביבי. רק 5 מתוך 21 העסקים שנבחרו הם ירושלמים והיתר יובאו ממרכז הארץ.

פסטיבל

בעלי עסקים בעיר זעמו על ההחלטה והרגישו שנזנחו. טנגו שביט, הבעלים של מסעדת החצ'אפוריה בעיר סיפר "עיריית ירושלים לא רואה אותנו כבר 13 שנים. פסטיבל אוכל בירושלים מן הסתם אמור להיות מורכב מירושלמים. מצב הרוח הלאומי משפיע על עם ישראל וזה בוודאי פוגע בכלכלה".

"עניי עירך קודמים" אמר נינו פרץ, הבעלים של קבבסטה ועסקים נוספים בשוק מחנה יהודה. פרץ הוסיף "יש לי עסק של קבבסטה ועראייס, עברנו תקופה קשה בקורונה ועכשיו בעקבות הפיגועים שוק מחנה יהודה ריק. בלי שירותים המשלוחים היינו סוגרים את העסק. עד שיש הזדמנות לעשות פסטיבל כזה בפסח זה לא בסדר שלא חשבו מספיק על העסקים הירושלמים".

"עיריית ירושלים החייאתם את העיר, לקחתם יוזמה וזה נהדר אבל הבאתם אוכל כשר מתל אביב ומרמלה"
 אמר ניר לוי, הבעלים של קבוצת המסעדות הירושלמית טלביה והוסיף "אני לא מדבר על זה שכספי המיסים של ירושלים מממנים מסעדות תל אביביות, אני מדבר על העסקים הירושלמים, ממזרח ומערב העיר שמעניינים הרבה יותר". לדבריו "הייתי מעדיף לראות כאן פסטיבל אוכל ירושלמי שמאחד את העיר וגורם לאנשים לבוא מכל הארץ לטעום אוכל ירושלמי מקומי דווקא ברמדאן ובחול המועד פסח ועל הדרך לתת פרנסה לבעלי העסקים המקומיים של ירושלים".

פסטיבל

עם זאת, ישנם בעלי עסקים שחושבים אחרת. "לגיטימי לחשוף את התושבים לאוכל ולחוויות מחוץ לעיר, שאינן זמינות להן ביום יום", אומר בעל עסק ותיק בשוק מחנה יהודה. במאפיית 'דובשנית' סיפרו ל-N12 שלא קיבלו פנייה להשתתף בפסטיבל "הם מחפשים רק את התל-אביבים", אמרו.

מהפקת הפסטיבל נמסר בתגובה: "פסטיבל 'טועמים עולם' המתקיים בימים אלו בירושלים הינו פסטיבל הקולינריה הכשרה הגדול והאיכותי בישראל ומציע מגוון ענק של מטעמים מרחבי הארץ ומירושלים באווירה בינלאומית. לשמחתנו בפסטיבל בחרו לקחת חלק מסעדות דגל ירושלמיות, ביניהן רחל בשדרה, המוציא, שגב, מימוניס, מחנה אסאדה, מיט טיים ועוד. מאחר ומהות הפסטיבל הינה חוויה בינלאומית, יש בו מסעדות גם מרחבי הארץ (כפי שמתקיימים בירושלים מופעים מוסיקליים של אמנים מרחבי הארץ והעולם), כדי לתת לירושלמים ולאורחי העיר את התענוג לטעום את מטעמי הארץ והעולם גם מתחת לבית בלי לנסוע לקצווי תבל".