אלי לוי ידוע כמומחה לפתירת בעיות - מאכער שידו בכול כבר יותר מ-20 שנה. האנשים שנקשרו איתו, רצו לסגור חוב קטן במס הכנסה, לקבל כספים שמגיעים להם מהביטוח הלאומי, או להיעזר בו כמתווך במכירה ובקנייה של דירות. הוא הבטיח להם שלא ידאגו, אבל אז הם גילו שהוא בעצם נוכל מתוחכם וחסר מצפון, שגורם לאנשים לאבד את ביתם. "אין לו רחמים", מספר אלברט ביטון, שנעקץ על ידו.
בניגוד לדימוי המקובל של מי שסוגר חובות, האנשים שמכירים את לוי יעידו על איש חם, אדיב ומנומס - רחוק לכאורה מכל נוכל טיפוסי. נורית כהן מקריית אתא שרצתה למכור את ביתה הישן של אימה, הכירה את אלי דרך בעלה. הוא הציע לסייע לה ברכישת הדירה החדשה, והיא, לטובת זאת, העבירה לו מיליון ומאה אלף שקלים במזומן.
"לא חלמתי לרגע שהבן-אדם הזה הוא גנב", סיפרה. "את הבית הזה קנינו לפני ארבע וחצי שנים. אלי לוי קיבל על הבית את הכסף במזומן. כשהגענו לשלב של המשכנתא, גילינו שאין בית. ואני חלמתי שעוד שנה או עוד חודש כבר נכנס, אבל לא נכנסנו. הוא לקח לי את הכסף ולא נתן לי שום בית. נשארנו בחוץ ואין לנו לאן ללכת".
את המזומן שהעבירה ללוי הוא פיזר לכל עבר, כדי לכסות חובות האישיים. נורית ניסתה להגיע טליו בכל דרך, אך ניסיונותיה העלו חרס. באחת הפעמים בנו של לוי אף קילל אותה ואיים עליה בבוטות. "אנחנו ממוטטים. אני לא יודעת איך אנחנו שורדים, הוא לקח לנו הכול. איבדתי את החשק להכול. הוא הרס אותנו נפשית", סיפרה בדמעות.
"כשהגענו לשלב של המשכנתא, גילינו שאין בית. אנחנו ממוטטים. אני לא יודעת איך אנחנו שורדים"
אחת מקורבנותיו של אלי לוי
נורית ואימה רחוקות מלהיות היחידות ברשימת הקורבנות של לוי. אפרים אדזאשוילי, אלמן בן 67, חי בגפו בדירה שכורה בקריית אתא. כשאשתו הלכה לעולמה, הוא שקע בדיכאון ולא הצליח לעבוד. המסעדה המשפחתית שהייתה בבעלות בנו נקלעה לקשיים כלכליים - ואז הוא הכיר את אלי לוי, שהציג עצמו כעורך דין והבטיח לטפל בכול. "הוא הודיע לי שאין לי בית", סיפר אפרים אדזאשוילי. בנו, מיכאל אשל, הדגיש: "אבא שלי בן-אדם קל להשפעה, כי הוא גם מבוגר והוא בדיכאון מאז שאימא שלי הלכה לעולמה".
אפרים פנה לבית המשפט המחוזי בחיפה, אך לדאבונו, בפסק הדין כל טענותיו נדחו. גם לודמילה ספיאשוילי, קרובת משפחתו של אפרים, נפגעה ממנו לפני שגילו את פרצופו האמיתי. "כשבעלי היה בחיים, הוא היה לוקח הלוואות על המשפחה", סיפרה. "נפלתי. חצי שנה לא קיבלתי אפילו גרוש אחד". בתחילה ביקש אלי 40 אלף שקל עבור שירותיו, אך לאחר מכן ירד ל-25 אלף.
מטעמו של אלי לוי נמסר: "מדובר בסכסוך עסקי בין לקוחות ומכרים אשר התאגדו להצגתו כאחרון הפושעים. הטענות מסלפות ומעוותות את המציאות".
מטעמו של ניר לוי, בנו של אלי, נמסר: "הגברת נורית כהן פנתה מספר פעמים טלפונית ופיזית למרשי שמאפשר לאביו להתגורר עימו משום מצוות כיבוד הורים, והטרידה אותו ואת משפחתו רבות. למרשי אין קשר לעסקת מכירת הדירה".