פרסום ראשון: כבר 17 שנים עברו מאז ההתנתקות מרצועת עזה ובמובן מסוים הפצע עדיין מדמם. רוב המפונים קיבלו פיצוי, עזבו את אתר הקראווילות הזמני בניצן - לשם פונו מגוש קטיף - ושיקמו את חייהם. אבל עשרות משפחות שלא הצליחו לבנות את ביתם, עדיין מתגוררות באתר שהפך לסוג של שכונת מצוקה - אבל מבחינת המדינה בניגוד לחוק - ועתה יש כוונה לפנות אותם ולבנות במקום שכונה יוקרתית חדשה.

בימים אלה מתכוונת המדינה להקים במקום שכונה חדשה ויוקרתית, ועשרות משפחות קיבלו דרישה לפינוי מיידי וקנסות עתק, בחלקם בסכומים שבין 200 ל-300 אלף שקלים. המפונים, שאין ברשותם סכומים כאלה, דורשים שהמדינה שפינתה אותם תמצא להם פתרון דיור חלופי ותסייע להם, למשל, בסיוע ברכישה, בהלוואה נוחה או בדיור ציבורי.

קראווילות של מפוני גוש קטיף (תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2)
אתר הקרווילות בניצן|תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2

ראש המועצה האזורית חוף אשקלון איתמר רביבו אמר כי "אתר הקרווילות 'הזמני' בניצן הוקם על ידי מדינת ישראל לאחר תוכנית ההתנתקות מגוש קטיף". לדבריו, "רובן המכריע של המשפחות בנו את בית הקבע שלהן, אך חלקן נשארו תקועות - הן בשל בעיות פרנסה ובריאות וחלקן בשל נסיבות משפחתיות כאלה ואחרות. כל אלו הן תוצר ישיר של הליך ההתנתקות".

"האחריות להביא את המשפחות לבית הקבע שלהן רובצת לפתחה של ממשלת ישראל שהבטיחה ש'יש פתרון לכל מתיישב'", המשיך רביבו. "המועצה האזורית  פועלת מול ממשלת ישראל על מנת שיוענקו למשפחות פתרונות שיביאו אותן אל בתי קבע במטרה להקל, ולו במעט, על העוול שנגרם להן".

סמי בוסקילה, ממפוני גוש קטיף שמתגורר באתר הקרווילות בניצן, אמר: "זה פשוט מקומם. מה המדינה מצפה שנעשה עכשיו? לאן נלך? לא הצלחנו לקנות בית. רבים כאן חלו, חלק התגרשו ולכן נפלנו בין לבין כי לא יכולנו לממש את הזכות לרכוש דירה ולא היה לנו מספיק כסף. אני דורש מהממשלה שימצאו לנו פתרון חלופי. איפה נגור, ברחוב?".

במשרד האוצר מסרו בתגובה: "מדינת ישראל מלווה צעד אחר צעד ברגישות רבה במשך 17 שנה את התושבים מגוש קטיף. לרשות התושבים עומדים כ-60 יום להיערך ולהסדיר את הנושא כחוק".