כ-6,500 ניצולי שואה מלנינגרד, צרפת ורומניה יהיו זכאים לראשונה לקצבה חודשית מממשלת גרמניה, כך קבעה היום (רביעי) ועדת התביעות נגד גרמניה בניו יורק. סכום הקצבה החודשית יעמוד על כ-1,400 שקלים, ומענק חד-פעמי על סך 9,372 שקלים יוענק לניצולים העומדים בקריטריונים של רדיפה ונולדו בשנת 1928 ואילך. "גם בחלוף 75 שנים, תשלומים סמליים אלה מקנים הכרה ומשיבים חלק מהכבוד העצמי שנגזל מהניצולים בצעירותם", אמר גדעון טיילור, נשיא ועידת התביעות.
עד היום שורדי ללנינגרד היו זכאים לקצבה חד-פעמית בלבד, רק חלקים מסוימים מהשורדים מרומניה היו זכאים לקצבאות חודשיות, ורוב שורדי השואה מדרום צרפת לא היו זכאים לקצבה חודשית. בעקבות המשא ומתן האחרון שהתקיים בוועידת התביעות, כל השורדים מהאזורים הללו יהיו זכאים ליותר מאלף שקלים בחודש. עבור רבים מהשורדים מדובר בסכום ניכר ובהכרה חשובה בעוול שנגרם להם.
"אני שמח לראות הכרה של ממשלת גרמניה בסבלם הבלתי יתואר של ניצולי שואה נוספים. היה לי הכבוד לשבת לצידם של חלק מניצולי השואה הללו, במסגרת המשא ומתן שאנו מקיימים במסירות מדי שנה על מנת להשיג מידה נוספת של צדק", אמר סטוארט אייזנשטט, נציג מיוחד בצוות המשא ומתן של ועידת התביעות. גרג שניידר, סגן נשיא בכיר של ועידת התביעות, הוסיף כי "בכל שנה אנו עמלים על השגה של מידה מסוימת של צדק עבור כל ניצול שואה באשר הוא, וכך נמשיך לעשות כל עוד חי בינינו ולו שורד אחד. הישגים אלה הם סמלים חשובים מאין כמותם להכרה של גרמניה בסבל, ועבור רבים מהשורדים כספים אלו יקלו מעט את העוני העמוק המכריח אותם לבחור בין מזון, תרופות, או שכר דירה".
הוועידה לתביעות יהודיות חומריות כנגד גרמניה היא ארגון ללא מטרות רווח שמטרתו קבלת פיצוי חומרי עבור ניצולי שואה ברחבי העולם. ב-2021 תחלק ועידת התביעות קרוב ל-625 מיליון דולר כפיצויים אישיים ליותר מרבע מיליון ניצולים ב-83 מדינות שונות, ועוד 640 מיליון דולר לטובת מענקים ל-300 ארגוני סיוע ברחבי העולם.