במשך כמעט 50 שנה נותק הקשר בין א', עובד לשעבר בכור הגרעיני בדימונה, לבין בתו הראשונה. לאחר שנולדה הילדה, אימה התמודדה עם דיכאון אחרי לידה שהוביל לאשפוזה. בתום תקופה מסוימת, החליט האב כי לטובת הילדה עדיף שתגור עם הוריו - שם גדלה למעשה כל השנים. במהלך הזמן נפרד א' מאשתו הראשונה והתחתן בשנית. בתחילה נשאר בקשר עם בתו הראשונה, ואף רצה שתעבור לגור איתו ועם אשתו החדשה, אך הסבתא שנקשרה אל הילדה וראתה בה כבתה, התנגדה לכך.

עם אשתו החדשה הוא הביא לעולם עוד 3 ילדים. הם נהגו לבקר את הבת הבכורה פעם בשבוע, ואף הגיעו עם כל המשפחה לבית הסבתא, אך לאט לאט הקשר בין האב לבתו הלך ונעלם. 

בשנת 2015 חלה א' בסרטן, ואחרי טיפולים שעבר נפטר בגיל 76. במהלך אשפוזו בבית החולים ערך א' צוואה המנשלת את בתו הבכורה מנישואיו הראשונים ומורישה את כל עזבונו, הכולל 2 דירות וכספים נוספים, לרעייתו בלבד. הצוואה נחתמה בפני שני עדים 3 שבועות לפני שנפטר.

הבת טוענת: אשתו של אבי הפעילה עליו לחץ לנשל אותי

לאחר מותו, הגישה האלמנה את הצוואה לקיום. בשלב זה, נודע לבתו הבכורה של המנוח, מנישואיו הראשונים, על קיום הצוואה. היא הגישה בקשה לבית המשפט לביטול צו הקיום בטענה שלא ניתנה לה ההזדמנות להתנגד. הבת טענה שהאלמנה ניצלה את מצבו הרפואי של אביה, הפעילה עליו לחץ פסול לעריכת הצוואה והסתירה מבית המשפט את דבר קיומה של בת נוספת. עוד טענה שבמשך כל השנים האלמנה ניסתה לסכסך ולהרחיק אותה מאביה, מה שהוביל לנתק ביניהם.

האלמנה מצידה טענה שעריכת הצוואה נעשתה על דעתו של א' בלבד וכי לא היה לה חלק בכתיבתה. מעבר לכך, קיימת חוות דעת רפואית המאשרת שהמנוח היה כשיר פיזית וקוגנטיבית לערוך צוואה. באשר לטענות האחרות, האלמנה הוסיפה שלא זאת בלבד שלא סכסכה בין הבת הבכורה לאביה, אלא שהייתה זאת שניסתה לקרב ביניהם - אך לצערה משפחתו המורחבת של א' לא אפשרה זאת. היא גם טענה כי לאחר שהבת התבגרה, היא כבר התנכרה לאב וניתקה קשר כמעט לחלוטין. לדבריה, הבת אפילו לא טרחה לשאול לשלומו או לבקר אותו בבית החולים, אפילו שידעה שמדובר ברגעיו האחרונים.

לאחר שהוצגו בפניו כל הטענות, בית המשפט קבע כי הבת לא הצליחה להוכיח שאביה לא היה כשיר לערוך את הצוואה, ויש לקיים אותה כלשונה מפני שהמנוח היה מודע למעשיו. הבת סירבה להשלים עם פסק-הדין והגישה ערעור לבית המשפט המחוזי.

עו
"הצדק נעשה", עו"ד בועז קראוס, סנגורה של האלמנה|צילום: דןברות הטכניון

"הצדק נעשה, סאגה בת 6 שנים הגיעה לסיומה", אמר עו"ד בעז קראוס שמייצג את האלמנה. "על-פי הדין לא היתה כל חובה ליידע את הבת על הגשת הבקשה לקיום הצוואה. לגוף הדברים, בסופו של יום הוכח בבית המשפט, מעבר לכל ספק, שהמנוח בחר בעצמו ובדעת צלולה להוריש לזוגתו, אם שלושת ילדיו, את כל רכושו משיקוליו שלו. החלטה זאת עומדת בהלימה לאהבתו הגדולה ולהוקרת אשתו, לה היה נשוי כמעט יובל שנים", סיכם עו"ד קראוס. 

לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il