נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ פנה היום לשרי האוצר והבריאות והודיע על הנחייתו כי בשלב זה "אין לפטר את עובדי המנהל והמשק עד לדיוני התקציב בממשלה". הנציב הבהיר כי המהלך נעשה בתיאום מלא עם הממונה על התקציבים במשרד האוצר.
דבריו של פרופ' הרשקוביץ מגיעים על רקע ההודעה שהחל מיום ראשון הקרוב יצטרפו עובדי המעבדות של משרד הבריאות לשביתה של עובדי המנהל והמשק. העובדים הללו מתפעלים את המערך שאמון על פענוח תוצאות בדיקות הקורונה. אסתר אדמון, יו"ר הסתדרות המיקרוביולוגים, הביוכימאים ועובדי המעבדות אמרה: "אנחנו מזדהים עם המאבק הצודק של עובדי המנהל והמשק בבתי החולים הממשלתיים, ועם עובדי משרד הבריאות ולשכות והבריאות. לכן, נשבית את המעבדות ביום ראשון".
המהלך מגיע בהנחיית יו"ר ההסתדרות, שהורה להכניס סקטורים נוספים לשביתת ההזדהות עם עובדי המנהל והמשק בבתי החולים הממשלתיים. השביתה, שתיכנס ביום ראשון ליומה הרביעי, החלה בשל עומסי עבודה חריגים, מצוקת כוח אדם מתמשכת וביטול 200 תקנים של עובדי מנהל ומשק בתקופת הקורונה. יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד אמר: "מערכת הרפואה הציבורית גילתה אחריות מירבית בהתמודדות עם משבר הקורונה, אבל באוצר שכחו את פועלם החשוב של העובדים וההתייחסות אליהם היא כאל החצר האחורית של מערכת הבריאות. לא נאפשר את המשך ההתעלמות מעומסי העבודה החריגים שמוטלים עליהם וממצוקת התקנים החמורה".
אלי גבאי, יו"ר איגוד מקצועות הבריאות אמר: "הגיע הזמן שמשרד האוצר ומשרד הבריאות יתייחסו בכבוד לעובדים השקופים, שסובלים מתנאי עבודה מחפירים ומקבלים שכר מבזה. לכן, החלטנו להצטרף ביום ראשון הקרוב לשביתת הזדהות בתקווה שמישהו בממשלה יתעורר וימצא פתרונות למצב הבלתי אפשרי הזה".
כתבות נוספות בנושא:
- עובדי בתי החולים לקראת שביתה: "אנחנו השקופים של מערכת הבריאות"
"העובדים קורסים - מטופלים נפגעים": שביתה בבתי החולים הממשלתיים, הגריאטריים והפסיכיאטריים
היום הראשון לשביתה: רופאים מנקים את המחלקות, עומסים במיון - וערימות של זבל
השלכות השביתה כבר מורגשות בבתי החולים, שמתמודדים עם עומסים משמעותיים בחדרי המיון, הררים של זבל, כאשר גם צוותי הרפואה ובני המשפחה מתגייסים למלאכת הניקיון, ואילו ניתוחים והליכים רפואיים רבים נדחים ומתבטלים. השביתה כוללת את כל בתי החולים הכלליים הממשלתיים, בתי החולים לבריאות הנפש ובתי החולים לשיקום וגריאטריה. בנוסף, לא ניתנים שירותי אדמיניסטרציה, אחזקה, ניקיון, מטבח וכוח עזר, למעט במחלקות הקשורות לפעילות רפואית דחופה.