ירון, הלום קרב ממלחמת לבנון השנייה, הגיע לבדיקה אצל רופא אורטופד לפני כחודש כשהוא מלווה בכלבת השירות הצמודה אליו – אך הרופא סירב להכניס אותם. להלומי קרב ואנשים שסובלים מפוסט טראומה מוצמדים לעיתים כלבים שמסייעים להם בהפחתת חרדה. כלבים אלו צמודים לאדם שבו הם מטפלים לאורך כל היום והם מתלווים אליהם לכל מקום.
ירון אדל, שהגיע לבדיקה יחד עם כלבתו רובי, היה בטוח שהרופא יבין את זה ויאפשר לו להיכנס יחד עם הכלבה. הוא תיעד את המפגש הלא נעים במצלמה, ובסרטון הוא פונה לרופא ומבקש את הבנתו: "כבר נכנסתי איתה לבית חולים וכמובן שנתנו לי. אתה צריך לדעת שאתה עובר על החוק". הרופא מצידו מתעקש ומסביר כי "זה מקום פרטי שלי ואני עושה את הדברים כפי שנראה לי. אני לא מחויב לאף אחד".
הסיטואציה הלא נעימה הזאת היא גם בניגוד לחוק, המכיר בזכויותיהם של הסובלים מפוסט טראומה, ומחייבים נותני שירותים כמו רופאים להכניס אותם יחד עם כלבי השירות שלהם. הסירוב של הרופא לאפשר לו להיכנס, גם הפעילו אצל ירון את מנגנוני הפוסט-טראומה והאירוע הסתיים בשיח קשה בין המטופל והרופא.
ירון סיפר כי בעקבות האירוע חלה החמרה במצבו והוא נשאר כמה ימים בבית והתקשה להתאושש. "בעצם זה שהרופא בחר לא להכניס את רובי, מעבר לתחושת חוסר השליטה והתחושה שאני לא יכול להסתובב בחופשיות במרחב, בפועל הוא מנע ממני טיפול", הסביר ירון. "כשיצאתי משם, הייתי בבית במשך שלושה-ארבעה ימים, בכיתי ושתיתי".
הוא הבהיר כי למרות שהמפגש הקשה אירע כבר לפני כחודש, העניין ליווה אותו עד לסוף השבוע האחרון. "בכיתי רוב הסופ"ש, ביטלתי תוכניות ונשארתי בבית", הוסיף ירון.
בקופת החולים מאוחדת הבהירו בעקבות פנייתנו כי "ההחלטה שלא לאפשר למטופל להיכנס עם כלב השירות הייתה שגויה והרופא הועמד על טעותו". עוד הוסיפו במאוחדת כי "למטופל נקבע תור חלופי מיידי ליום שלמחרת עם רופא מומחה אחר ובמקביל הנהלת הקופה התנצלה בפני המטופל". בקופת החולים ציינו כי "יחד עם זאת, אנו לא סבורים שהתנהלותו השגויה של הרופא מצדיקה את הקללות הקשות שהושמעו מפיו של המטופל".