אין ישראלי שצפה בתמונות של ההמון בהילולה בהר מירון, גם בזמן החגיגות בטריבונות, ולא שאל את עצמו איך הטריבונות מחזיקות מעמד ואיך אין נפגעים בנפש מהדוחק הקיצוני. תחקיר ראשוני מהזירה מסביר מה בעצם קרה באותן דקות ומה גרם ללחץ האדיר במסדרון הצר, שהוביל בסופו של דבר לעשרות הרוגים. במהדורה המרכזית אמש (שישי) פורסמה אילוסטרציה שמדמה את מסלול הקהל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בתחילה, עם החגיגות בטריבונות של ישיבת תולדות אהרון, זה נראה כמו ההילולה השגרתית שמתקיימת כל שנה. עם סיום החגיגה, הקהל עבר ממתחם הטריבונות הממוקם מאחורי קבר רבי שמעון בר יוחאי אל המפלס התחתון. עם התקדמות הקהל, הגיעו ההמונים אל מסדרון צר שמהווה את היציאה היחידה. בהדרגה, הלחץ גובר מתחיל דוחק קיצוני.
בירידה התלולה במסדרון, אליה נדחסו כל האנשים, ההמונים מתקשים לזוז על הרצפה, שכן הרצפה עצמה עשויה מנירוסטה. רצפה שעשויה מנירוסטה היא חלקה מאוד, וגם על פי חלק העדויות המשטח גם הייתה רטוב. בהמשך, הירידה מהמתחם הופכת לירידה עם מדרגות והשביל הופך ממשטח מתכת למדרגות אבן. בשלב זה החלו אנשים ליפול מלמעלה אל החלק התחתון של המדרגות. כתוצאה מכך, אלו שהיו מאחוריהם נפלו עליהם.
בכל הזמן הזה, עד לרגע שברור שיש אסון, לא מתאפשרת כניסה או יציאה מכיוונים אחרים, זאת על פי התחקיר הראשוני. רק לאחר הקריסה הגדולה של האנשים אחד על השני, החלו השוטרים והמחלצים לפרק את הגדרות ולהקל על הלחץ בתוך המסדרון. זה כבר היה מאוחר מדי.