את חג פורים האחרון היא לא תשכח לעולם: במקום להתחפש ולהנות ממסיבת הפורים הקרבה עם חבריה, קורל מזרחי בת ה-9 מירושלים השתטחה על הרצפה בעקבות כאבים בגבה שמנעו ממנה ללכת, לשבת או לעמוד ישר. "היא בכתה מלא והייתה בלי מצב רוח", נזכרת רויטל, אמה של קורל, בימים הקשים. "היא לא רצתה ללכת לבית הספר וכשהכיתה יצאה לטיול, היא נשכבה על רצפת הג'יפ ולא הצליחה ללכת. כך גם היה במפגש עם חברים, היא התפתלה על הרצפה וממש צרחה מכאבים. כולנו היו בטוחים שהיא מגזימה ולא הבנו מה עובר עליה".
בתחילה חשבו ההורים שהכאבים נובעים מנפילה ולקחו אותה לצילום של הגב שלא הראה תוצאות חריגות. הם היו בטוחים שהכאב יעלם מעצמו וזה רק עניין של זמן, "אך היא הייתה מאוד כאובה ועוצמת הכאב עלתה עם הזמן", מוסיפה רויטל. "בבדיקה נוספת אמרו שיש לה עקמת, ומזה נובע הכאב, אבל עדיין לא הצלחנו להבין מדוע הסבל שלה כל כך גדול".
לאחר שהכאב המשיך, הצליחו ההורים לקבוע לקורל תור לבדיקת CT בבית החולים הדסה בירושלים. "כשהבדיקה הסתיימה הטכנאית ביקשה שנחכה בחוץ. הרגשתי מיד שמדובר במשהו חריג ואמרתי לבעלי שזה נשמע לי מוזר", נזכרת אמה של קורל. הטכנאית הסבירה להורים שבבדיקה נמצא שלקורל יש גידול נדיר ושהם חייבים להגיע לחדר המיון באופן בהול. "זה קרה באמצע הפרוזדור בשעה 18:30, הרגשנו שהשמיים נופלים עלינו. זה מצב נורא שהילד מתלונן וכולם אומרים לו להתיישר ושהכול בסדר, ואז לגלות את הנורא מכול", מוסיפה רויטל, "היינו חסרי אונים, לא ידענו מה לעשות".
אחרי המשך הטיפול במיון, קורל הועברה באמבולנס, עוד באותו הערב, ישר למחלקת המטו-אונקולוגיה לילדים בהדסה. היא עברה סדרת בדיקות נוספת ולאחר שהיא קיבלה טיפול ביולוגי, החזירו אותנו לבית החולים והיא נותחה בתוך זמן קצר, מאחר ומצבה היה קריטי ולוחץ, כך שכל תזוזה שלה הייתה יכולה לסכן אותה ולהשאיר אותה בכיסא גלגלים.
הטיפול המורכב והמסובך בגידול הנדיר
"קורל הגיעה עם כאבי גב בלתי נשלטים, תוך שהיא שכובה במיטה ולא מסוגלת כמעט לבצע פעולות שגרתיות", מתאר ד"ר ג'וש שרודר, מנהל היחידה הרפואית לטיפול בעיוותי עמוד שדרה, שניתח את קורל יחד עם ד"ר חננאל שאר ישוב, רופא במחלקת האורתופדיה. "מבדיקות ה-CT וה-MRI שעברה בהדסה נמצא שהיא סובלת מגידול שפיר מאוד נדיר בעמוד השדרה. מדובר בגידול מאוד מסוכן מבחינת הגודל וההיקף שלו, וכן מבחינת קצב הגדילה שלו. הגידול עטף את כל חוט השדרה שלה ב-360 מעלות, וכל תנועה לא נכונה הייתה עלולה להשאיר אותה משותקת בכיסא גלגלים או אפילו לסכן את חייה. בעקבות הלחץ הקשה מאוד שהגידול הפעיל על חוט השדרה, נגרם שבר בחוליה ועקמת קשה בעמוד השדרה. השילוב בין שני המצבים האלו גרם לנו לאשפז אותה בדחיפות ולנסות לייצר בשבילה פתרון שיוציא אותה בשלום מהסיפור הזה".
ד"ר שרודר הוסיף: "מדובר בגידול של כלי דם שצריך לנתח מאוד בעדינות. אם מנתחים אותו בצורה לא זהירה, הילד עלול למות על השולחן. כאן הייתה דרמה אמיתית - מצד אחד, הגידול מסכן אותה ויכול להוביל למותה בכל רגע, ומצד שני מדובר בניתוח מורכב בפני עצמו שכל תנועה לא נכונה עלולה לגרום לשיתוק הילדה. כדי לפתור את הבעיה השתמשנו במידע שיש לנו בהדסה, וגם על סמך ידע וניסיון שרכשנו בניו יורק - נתנו לה תרופה שהופכת את הגידול מגידול בכלי דם לגידול רקמה דקה. מדובר בתרופה ניסיונית בגידולים מהסוג הזה".
"בנוסף, יצרנו בעבורה קו טיפולים מיוחד שהופך את הגידול לפחות מדמם בניתוח", הוא הסביר. "היא קיבלה את הטיפול למשך כחודש במחלקת המטו-אונקולוגיה לילדים תחת טיפולו של ד"ר גל גולדשטיין, מנהל המחלקה וד"ר עודד וולובלסקי, מנהל שרות נפרולוגיה לילדים. לאחר שהגידול התכווץ והפך יציב יותר, היא הוכנה לטיפול ניתוחי. פרופ' חוסה כהן, מנהל היחידה הרפואית לנוירוכירורגיה אנדווסקולרית והמרדים ד"ר רוחי האשם חסמו את כלי הדם המזינים את הגידול, ואז נותחה החוליה והגידול נכרת בשלמותו. ייצבנו את עמוד השדרה ותיקנו לה את העקמת הקשה". עכשיו, כשהניתוח עבר בשלום, קורל תמשיך בתהליך השיקום עד שתוכל לחזור לחייה הקודמים.