מה יש בטלפון הנייד שלנו, שגורם לנו שלא לעזוב אותו לרגע? רבים יגידו שזה לא משנה בני כמה אנחנו, אם אנחנו בתוך הבית, עם החברים או אפילו בבית הספר, בסופו של דבר אנחנו פשוט לא מצליחים להוריד את העיניים מהנייד. בעקבות זאת, יצאנו לבדוק כיצד נראית ההתמכרות לטלפון הנייד בעיניהם של מכורים - מכל שכבות הגיל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
איתי אלקשי הוא צעיר בן 17 מרעננה שמגדיר את עצמו כמכור לטלפון הנייד שלו. לא רק זאת, אלא שאפילו המורה שלו טוענת שהוא "מחובר לפלאפון כמו אל אינפוזיה". מהרגע שאיתי קם בבוקר, ועד הרגע שבו הוא הולך לישון, איתי לא יכול לשרוד שעה בלי הטלפון הנייד.
"נגיד היום היה לי מבחן ואני חושב לעצמי שבא לי לבדוק בטלפון. אני שואל את עצמי מה אם שלחו לי עכשיו הודעה? מה אם קרה משהו מעניין? תמיד יכול לקרות משהו מעניין", אמר איתי כשהוא מנסה להסביר את התחושות שמלוות את ההתמכרות שלו.
גם אודי, אדם בוגר שעובד במשרת מנכ"ל ומנהל שגרה של איש עסוק מאוד, מודה שהוא מכור לטלפון הנייד. "כמו כל המכורים הייתי רוצה להגיד שאני יכול להפסיק בכל רגע שאני רוצה אבל אני חושב שיש בזה איזה סוג של התמכרות. אצלי הטלפון זה מהרגע שאני קם 6 וחצי בבוקר עד 12-12 וחצי בלילה כשאני נרדם הוא איתי כל הזמן".
על פי בדיקה של חדשות 12, ישנן מספר מצומצם של אפליקציות עיקריות שמושכות את תשומת הלב שלנו במהלך שעות היום והלילה. במקום הראשון נמצאת ווטסאפ עם 22% מזמן השימוש שלנו בנייד. מיד לאחר מכן נמצאות אינסטגרם ופייסבוק עם 16% ו-13% בהתאמה, כשרק אחוז אחד מסך זמן השימוש שלנו בנייד מוקדש לשיחות טלפון פשוטות.
"הניידים הם מעין כלי שיושב לנו כל הזמן בכיס וצועק 'אני פה, קחו אותי!' והם בעצם נלחמים בצורה מאד מתוחכמת על התשומת לב שלנו", הסביר מני ברזילי, בכיר במרכז מחקר הסייבר באוניברסיטת תל-אביב. "הרבה פעמים אנחנו בעצם מהווים את הגורם הפאסיבי בכל מערכת היחסים הזו, כשהטלפון הנייד מוצא שיטות מתוחכמות יותר ויותר איך למשוך תשומת הלב שלנו".