הממשלה פרסמה אמש (רביעי) את התקנות המלאות שאושרו לקראת הסגר השלישי שייכנס לתוקף הלילה בחצות. בין השאר, יתאפשרו קיום אירועים כמו חתונות, בריתות ולוויות תחת הגבלות ההתקהלות. נוסף על כך, מי שקנה כרטיסים לפני הסגר יוכל לטוס לחו"ל. בדומה לסגרים הקודמים - חנויות המזון, ההיגיינה, האופטיקה, בתי המרקחת וחנויות לקניית מוצרי חשמל יישארו פתוחות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הגבלות תנועה: אסור להתרחק ממקום המגורים במרחק העולה על 1,000 מטרים, למעט לצורך פעילות חיונית כמו למשל יציאה להתחסן, טיפול רפואי או סוציאלי, הפגנה, הליך משפטי, יציאה לצורך פעילות ספורט (שלא בדרך של הגעה למקום בכלי רכב), העברת קטין בין הוריו הפרודים, יציאה למקום עבודה או למסגרת חינוכית שפעילותה מותרת, יציאה לצורך השתתפות בהלוויה, בחתונה או בברית (בכפוף להגבלת ההתקהלות).

מרכז המתחסנים, חיסון לקורונה, חיסונים, הקורונה ביש (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
ניתן יהיה להמשיך להתחסן כרגיל בסגר|צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

כמו כן, התקנה שלפיה אזרחים ותיקים יכלו לצאת ממקום מגוריהם לצורך פעילות להפגת בדידות בוטלה, ותהיה אסורה בסגר הזה. עבור האזרחים הוותיקים תתאפשר יציאה רק לצורך טיפול סוציאלי חיוני.

חנויות חיוניות שיישארו פתוחות בסגר: מזון, היגיינה, אופטיקה, בית מרקחת, מוצרי חשמל ומוצרים הדרושים לתיקונים חיוניים בבית.

מקומות עבודה: כל מעסיק רשאי לאפשר שהייה של עובד במקום עבודה אם שהייתו נדרשת לשם תחזוקת המקום או לצורך המשך תפקוד של מקום העבודה. אישור לשהייה זו כולל תיקון ליקויים, שמירה, משלוחים, תשלומי שכר ועוד. נוסף על כך, נקבעו הוראות ספציפיות לעניין מפעלים בעלי היתר מיוחד להעסקת עובד בשעות המנוחה, תעשייה ביטחונית ומפעלים תומכי ביטחון, משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, מועצות דתיות ומוסדות להשכלה גבוהה.

ריצה בים שקיעה (צילום: Shutterstock)
אפשר להמשיך להתאמן בסגר|צילום: Shutterstock

לרשימת מקומות העבודה החיוניים נוספו הפעם גם עורכי הדין, במקרים שעליהם לייצג לקוחות בפני בתי משפט או מוסדות אחרים, או לתת שירות חיוני ללקוח שאינו סובל דיחוי ולא ניתן לבצעו באמצעי דיגיטלי חלופי. הרשימה המלאה של מקומות העבודה החיוניים תתפרסם באתר משרד האוצר.  

לא תותר כניסת עובדים למקום העבודה, למעט מקומות שהוחרגו ובכלל זה מקומות עבודה המספקים שירותים חיוניים, מפעלים למתן שירותים קיומיים, ומקומות עבודה שעוסקים בעבודות בינוי או תשתית. 

הגבלות התקהלות: על פי התקנות, הגבלת ההתקהלות תכלול עד 5 אנשים במבנה סגור ועד 10 אנשים בשטח פתוח, מלבד בריתות, חתונות ולוויות - שבמסגרתן תתאפשר התקהלות של עד 10 אנשים בשטח סגור ו-20 בשטח פתוח.

חתונה בירושלים (צילום: מתוך הפרופיל של משה ליאון, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
קיום חתונה: עד 10 אנשים במקום סגור, עד 20 איש בחוץ |צילום: מתוך הפרופיל של משה ליאון, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

פעילויות הספורט בסגרניתן יהיה לבצע פעילות ספורט באופן יחידני, ללא הגבלת מרחק ממקום המגורים. ובלבד שההגעה למקום שבו מקיימים את פעילות הספורט לא תיעשה באמצעות כלי רכב, אלא ברגל. בנוגע לפעילות ספורט מקצועני, יוקפאו ליגות הכדורגל והכדורסל למשך הסגר, אך יתאפשרו קיום אימונים בליגות העליונות בענפי הכדור - לצורך אימון בלבד. 

חינוך: כל מערכת החינוך תושבת כולל הגנים, בתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים והתיכונים - למעט החינוך המיוחד שיפעל כל השבוע עד השעה 14:00 ומסגרות לנוער בסיכון. נוסף על כך, תתאפשר פעילות פנימייה במסלול הסגור לחודש לפחות - וללא אפשרות לקליטה חזרה לפנימייה לתלמיד שיצא ממנה.

תחבורה ציבורית: התפוסה בכל כלי התחבורה הציבורית כמו אוטובוס או רכבת תצומצם ל-50%. אך חשוב להדגיש כי הפעילות והתדירות של התחבורה הציבורית לא תצומצם - ואף תתוגבר.

קנסות על הפרת ההנחיות

• יציאה מהבית למטרה או לפעולה שאינה מנויה בתקנות – 500 שקלים.

• הפרת חובת בידוד – 5,000 שקלים.

• הפרת הוראת רופא מוסמך לשהות במקום לבידוד מטעם המדינה – 5,000 שקלים.

• הפרת איסור הגעה למקום בידוד בתחבורה ציבורית – 5,000 שקלים.

• חוזר מחו"ל שהפר הוראת נציג מוסמך לשהות במקום לבידוד מטעם המדינה – 5,000 שקלים.

• הפרת חובת דיווח על בידוד למשרד הבריאות – 3,000 שקלים.

• סירוב להוראת שוטר להתפזר – 1,000 שקלים.

• שהייה במקום ציבורי או עסק שפתיחתו לציבור נאסרה והשתתפות בתפילה בניגוד להנחיות – 500 שקלים.

• אי עטיית מסכה מחוץ למקום המגורים – 500 שקלים.

לפי הנחיות הממשלה, הקנס על הפעלת עסק אסור או מתחם אירוח שפועלים בו מתקנים משותפים כמו חדר אוכל, בריכת שחייה ומכון כושר או הפעלת מקום לצורך קיום אירוע הוא 5,000 שקלים. גם נותן שירות באירוע אסור מסתכן בקנס של 5,000 שקלים.

אי הצבה של שלט המציין את מספר השוהים המותר במקום תהיה כרוכה בקנס של 2,000 שקלים, וכך גם אי התקנת מחיצה בדלפק השירות ואי סימון מקומות לעמידה בתור במרחק של 2 מטרים. הקנס על אי הצבת שלט בנושא השמירה על מרחק בתור הוא 1,000 שקלים.