כשהיה בן אחת עשרה חלה מיכאל סולימן בסרטן. היום הוא בן שמונה-עשרה ויש לו חלום אחד – להתגייס לשירות קרבי. למרות כל הקשיים שחווה כילד, הוא סימן כיעד את השירות הקרבי והחל להתאמן לקראת הגיבושים. התקנות החדשות של צה"ל מאפשרות למי שהחלים מסרטן בילדותו יכול להתגייס, אבל מיכאל סורב. לאחר מלחמות רבות מול המערכת, היום הוא עתר לבג"ץ על מנת שיאפשרו לו ולאנשים במצבו להתגייס לשירות קרבי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כבר חמש שנים שגופו של מיכאל נקי לחלוטין משאריות הסרטן, ובכל שנה הוא עובר סדרת בדיקות שמאשרות את בריאותו. הוא מתאמן 6 אימונים בשבוע, מקפיד על תזונה נכונה ואפילו מתנדב בשלוש שנים האחרונות בכבאות בעיריית ראשון לציון. למרות שהוא חשב שהוא מוכן, עם כל האישורים בידו ועם החוזק הגופני והנפשי המתאימים, שום דבר לא הכין אותו למפח הנפשי שהרגיש ביום שהגיע לצו הראשון.

"הייתי מאוד נרגש, מחויך ונלהב מהיום של הצו הראשון וחיכיתי לקבל פרופיל קרבי", נזכר מיכאל, "הייתי בטוח שלא תהיה שום בעיה.  הגעתי עם בדיקות שמוכיחות שאין זכר למחלה ושמבחינה גופנית, אני בריא כמו אדם רגיל. נכנסתי לרופא, הוא הסתכל על רשימת המחלות ואמר לי: 'אתה לא כשיר לשרת בצה"ל'. הוא נתן לי פרופיל 21 בו במקום, ושיחרר אותי הביתה", הוא מוסיף.

הנער שהחלים מסרטן עתר לבג
הנער שהחלים מסרטן עתר לבג"ץ|צילום: n12

"הוא התקשר ונחנק מבכי", נזכרת לימור, אמא של מיכאל. "מיכאל לא בכה כשהיה חולה וגם בתקופות הכי קשות שלו הוא אף פעם לא בכה. הלב שלי נשבר". מיכאל והוריו לא ויתרו - הם הגישו בקשות לשינוי ההחלטה והצליחו להעלות את הפרופיל הצבאי שלו ל-64, אך זה עדיין לא מספיק לשירות קרבי. היום, בעזרת עורכי דין ממשרד נחמני-בר הם כבר פנו לבג"צ.

"אני ידעתי שאני לא אוותר על החלום שלו", מספרת לימור. "היה לי חשוב כאמא לדעת שעשיתי את המקסימום בשבילו. הקטע ההזוי הוא שאתה נלחם כל כך הרבה שנים על שיהיה בריא ועל להחזיר אותו לחיים הרגילים שלו, ואז אתה מגיע למצב בו הילד שלך – שאפילו לא זוכר שהיה חולה – ושם מסרבים. אם היה איזשהו חשש סביר לילד שלי להיפגע - אני הייתי שולחת אותו לצבא?".

"אני כבר סיימתי בגרויות, רוב החברים שלי התגייסו", משתף מיכאל, "אני עדיין תקוע. החיים שלי כרגע נעצרו עד השלב שבו אני אתגייס. אני רוצה להתגייס לחיל התותחנים". עכשיו מיכאל מחכה להכרעה של בג"ץ. הנער שהחלים מסרטן לא מתכוון לוותר גם הפעם – בקרוב, הוא מבטיח, נראה אותו על מדים.

תגובת דובר צה"ל: צה"ל מברך מועמדים לשירות ביטחון המבקשים לשרת בתפקידי לחימה ובתפקידים משמעותיים אחרים. השיבוץ לתפקיד נקבע בהתחשב במצב הרפואי בעת הליך הגיוס, וזאת מתוך מחוייבותו של הצבא לשמור על בריאות החיילים. ככלל, אין מניעה לשבץ בתפקידי לחימה גם חיילים שהחלימו מסרטן, בהתאם לקריטריונים שנקבעו. לא נוכל להתייחס למקרה זה בשל צנעת הפרט. המענה לעתירה יינתן כמקובל במסגרת ההליכים המשפטיים.