כ-20 אלף בני אדם הפגינו אמש (שבת) בהפגנה המרכזית נגד נתניהו סמוך למעון ראש הממשלה ובקריאה לצאת ביום שלישי להחליף את השלטון. ראשי תנועות המחאה מעריכים כי 50 אלף בני אדם הגיעו, זאת על סמך ספירת צמידי השתתפות שחולקו בכניסות. במשטרה נערכו בכוחות גדולים להפגנה, וכ-800 שוטרים - חלקם על לבוש אזרחי - נפרסו ברחובותיה של ירושלים, וההפגנה התקיימה ללא אירועים חריגים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מדובר באחת ההפגנות היותר גדולות במסגרת המחאות בבלפור לאחרונה, ולטענת אחדים אף הגדולה ביותר. לראשונה לא הוצבו שוטרים בין המפגינים, וגם המחסומים הקשיחים שמשטרת ירושלים נהגה להציב ברחובות שמוליכים ומובילים אל מתחם בלפור הוסרו. זו מדיניות חדשה, שאותה מנהיג מפקד משטרת ירושלים החדש ניצב דורון תורג'מן, ולפחות הערב היא הובילה לכך שלא היו כלל עימותים בין מפגינים לשוטרים. כאמור, קרוב ל-20 אלף מפגינים הגיעו הערב להפגין, ובמהלך ההפגנה הופיעו אומנים שונים.
אחרי 9 חודשי מחאה ולקראת הבחירות שיערכו ביום שלישי, בארגונים השונים שהובילו את המחאות בעשרות השבועות האחרונים מתלבטים כיצד להמשיך לפעול וייתכן שכמה מהם ישנו את מתכונת המחאה. אחת האפשרויות שעומדות בפני ארגוני המחאה תהיה שההפגנות יעברו להיות בעיקר בצמתים ובגשרים ופחות בהפגנות גדולות בבלפור או בתל אביב.
גם במאהל המחאה של תנועת "אין מצב" שממוקם ליד המעון ואשר אוכלס 24 שעות ביממה, אמורים בתחילת השבוע לדון על המשך אופי המחאה. את אירועי המחאה היום אירגנו 26 ארגונים שונים, בהם הדגלים השחורים, קריים מיניסטר, אין מצב, קומי ישראל, חקירה עכשיו ונוספים. "רגע האמת מתקרב. נצא היום לגשרים ונעלה בהמונינו לבלפור לומר לנאשם שזמנו עבר", מסרו מארגני המחאה. "אזרחי ישראל אומרים כן לתקווה לשינוי ולא לברית עם כהניסטים. זה תלוי רק בנו. בשלישי יוצאים להצביע ולא משאירים אף אחד בבית. זה בידיים שלנו!".
בארגונים השונים ציינו כי ההפגנות השונות התקיימו ביותר מאלף מוקדים, "ממטולה ועד אילת", והפגנות דומות התקיימו במקביל גם במוקדים שונים בעולם, בהם ניו יורק, לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, מדריד, ברלין, ברצלונה, טורונטו, רומא, שיקגו ועוד.
אירוע השיא של המחאה התחיל בשעה 19:30 בכיכר פריז, הסמוכה למעון ראש הממשלה, בהנחיית השחקן ליאור אשכנזי. על הבמה הופיעו דני בסן, להקת WC, אחינועם ניני, להקת LUCILLE CREW ואסתר שמיר. באירוע פרסו המוחים דגל ישראל בגודל 50 מטרים והעניקו לקהל שלטים עם סלוגן האירוע "זה בידיים שלנו".
בתנועת הדגלים השחורים אמרו כי מפגינה הוקתפה באלימות בצומת צמרות בהרצליה. ד"ר יעל שומר, מרצה בכירה למדעי המדינה באוניברסיטת תל אביב ופעילת מחאת הדגלים השחורים סיפרה: "עמדנו בצומת והיו מולנו שלושת הביביסיטים הרגילים, רק שהפעם הצטרפה אליהם אישה ושני ילדים. היא חצתה את הכביש לעברנו והתעמתה מילולית עם מפגינה לידי כשאני עם הגב אל שתיהן. פתאום היא הורידה לי מכת קרטה מאחורי האוזן השמאלית - אני חודשיים אחרי ניתוח עמוד שדרה, בנס לא נגרם כאן נזק".
עוד אמרה ד"ר שומר: "לאן הגענו שמרביצים לי כשאני יוצאת להפגין לשמור על המדינה שלי דמוקרטית? זו הסתה שמחלחלת מלמעלה אל השטח וכולנו יודעים מי נמצא שם למעלה בבלפור ובייחוד לאור הסרטון האחרון שאוחנה העלה לפייסבוק שלו. גועל נפש של התנהגות, תרתי משמע".
לפני פתיחת המחאה בכיכר פריז, יצאה ממשכן הכנסת תהלוכה שבמהלכה נשאו כ-5,000 מפגינים דגל פריסה, במקביל להגעתן של שיירות רכבים לאירוע המרכזי. בארגוני המחאה ציינו כי יציאת התהלוכה והגעת השיירות לירושלים תואמה מבעוד מועד עם המשטרה. "אחרי שפוליטיקאים חסרי אחריות גררו מדינה שלמה לבחירות רביעיות הגיע הזמן לשים סוף לטירוף הזה", נמסר מתנועת "קומי ישראל". "מחנה השינוי הוא הרוב במדינת ישראל ולכן רק בידיו הכוח לעשות את זה. ביום שלישי הקרוב, 23.3, אף אזרח שרוצה בשינוי לא נשאר בבית. כולנו יוצאות להצביע. זה בידיים שלנו!".
במקביל, המשטרה נערכה בכוחות מתוגברים באזורי ההפגנות בירושלים. בין השאר נפרסו כוחות המשטרה באזור כיכר פריז, הרחובות עזה, בן מימון והרחובות הסמוכים האחרים ובנוסף נחסמו גם הרחובות אגרון, קינג ג'ורג' וקרן היסוד.