אמיר השכל, שעומד במרכז סערה ציבורית לאחר שפורסם תיעוד שלו פונה בצורה גזענית לשוטרת ממוצא אתיופי, הבוקר (חמישי) הוא קיבל חיזוק – דווקא מביתו של ראש הממשלה שנרצח, יצחק רבין: "זו הייתה אמירה לא מוצלחת, אבל מותר לו להגיד את זה – זה לא מתנשא". גם ראש הממשלה לשעבר ברק הגן על השכל: "במתקפה עליו יש הרבה צדקנות וטהרנות".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אם זוכרים את המבצעים ה-כל כך מורכבים ומסוכנים של העלאת יהודי אתיופיה, איזה מערך בנו המוסד והצבא כדי להציל ולהביא אותם - אז מי שהיה שם שותף, מותר לו להגיד אני הבאתי אתכם. זה לא מתנשא", טענה רבין בריאיון לקרן מרציאנו ואודי סגל בגלי צה"ל. "אנחנו הצלנו אותם מרצח עם שם. אנחנו הבאנו אותם, נכון שהם רצו לבוא, אבל זה היה מבצע צבאי מזהיר. הוא זוכר כמה קשה היה לחלץ אותם מאתיופיה, וזה לא מתנשא".
רבין ביקרה בחריפות את הסיקור התקשורתי בנושא של השכל ואת הדרך בה מוצג הסיפור. "אתם שטחיים, אתם מסתכלים על פני הדברים ואתם נסחבים לפינות לא נכונות", טענה. "אתם טועים לחלוטין בשביל שהלכתם בו".
ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, התייחס, גם כן בגלי צה"ל, לאמירות של השכל ולפעולותיו של האיש במשך השנים. "הוא איש רב זכויות, ובאמת ישראלי פטריוט למופת", טען ברק. "הוא נגרר משם פעם אחר פעם בכל מיני תירוצים ע"י העירייה והמשטרה שגלשה לאלימות. השוטרים, כולל השוטרת הזאת הם אנשים נפלאים. ההנהגה שלהם רוצה להתרפס בפני הסריס אוחנה".
ברק התייחס גם לאמירה עצמה של השכל. "האמירה לא אמירה מוצלחת, אך גם לא אמירה אסונית", טען. "צריך להסתכל על הנסיבות, אני מגן עליו כי אני חושב שהוא ראוי להגנה, הוא איש מופת, לא כנגד השוטרת, אלא נגד האנשים שמתבצרים בבניין ששייך לנו – בבלפור".
"במתקפה עליו יש הרבה צדקנות וטהרנות", סיכם ברק. "הוא תיאר עובדה, הוא באמת היה שם, זה לא הנסיבות הנכונות לעלות את זה, וזה לא יוצר חשבון מסוים".