מחופשה – לבידוד בכפייה ובהפתעה: אלפי ישראלים ששהו בדובאי נוחתים היום (שלישי) בנתב"ג, חלקם בטיסות "חילוץ" של חברות הטיסה, במרוץ נגד השעון כדי שלא יוכנסו למלוניות קורונה. חלקם גילו רק בשדה כי הם חייבים להיכנס לבידוד - ואחת מהן אף הודתה בבכי: "שילמנו כל כך הרבה כסף רק כדי שאני אגיע לפה, ועכשיו אני מאוד כועסת כי אני צריכה להיכנס לבידוד - למה? למה? למה עושים את זה?".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אלפי ישראלים נסעו בימים האחרונים לדובאי, מתוך ידיעה שהאמירויות ימשיכו להיות ירוקות. גם לאחר שהעמדה השתנתה והוחלט על הגבלות, הן היו אמורות להתחיל רק במוצאי שבת. אתמול נדהמו לגלות שגם הם יחויבו בבידוד של 10 ימים לפחות, למרות שעד לפני יממה המדינה עוד הוגדרה ירוקה. ההכרזה הובילה להיסטריה ולמרוץ נגד השעון: כ-2,400 נוסעים ינחתו היום ב-16 טיסות מדובאי, ו"יזכו" לא להישלח למלונית אלא לבידוד ביתי.

סבטה, תושבת חיפה שהייתה בחופשה באיי סיישל, הקדימה את טיסתה ונחתה בישראל לאחר קונקשן בדובאי. "הפסדנו שני לילות, שילמנו כרטיס נוסף", סיפרה. "אתמול היה פשוט כל כך בלחץ, נלחצנו כי יש לנו פה משפחה וילדים קטנים שהשארנו אותם ואמרנו 'אם אנחנו נצטרך להיכנס למלונית אז מי ישמור על הילדים שבועיים? אז עשינו את כל המאמצים, קיבלנו מהר מאוד החלטות. לא היו טיסות אז בחרנו את הטיסה הכי קרובה".

היא הוסיפה: "לא רק אני כועסת, אתם לא יודעים איך אנשים כעסו שם. אנשים שילמו המון כסף כדי להקדים טיסות וכדי להיכנס לארץ, החופשה הזו שאני טסתי עם בעלי הזמנו לפני חודש. בעלי עשה לי הפתעה ליום נישואין. המדינה הייתה ירוקה והכול השתנה בתוך שבוע. אם הייתי יודעת לא הייתי טסה. עכשיו בעמדת הדרכונים גיליתי שאני צריכה להיכנס לבידוד, אף אחד לא אמר לי. הייתי יכולה לחזור מחר וליהנות עוד יומיים וחצי באיי סיישל".

אלכס שחזר מדובאי אמר: "היה על הפנים, בזכות קבינט הקורונה והמדינה חזרתי אחרי 24 שעות. הייתי אמור לחזור ביום שבת. זה עלה לי 5,000 שקל להקדים, פלוס מה שהפסדתי על המלון. חזרתי מחשש שישלחו אותי לגלות במלונית - אני הולך לבידוד בבית. עדיף שהממשלה לא תשמע את מה שיש לי להגיד". 

יונתן ממגדל העמק, שנחת גם הוא בנתב"ג, זעם: "אי אפשר להכניס אנשים לבידוד בתקופה כזאת קצרה. הייתי אמור לחזור היום, אבל התוכניות שונו לעתיד בגלל שיש את הבידוד. אין חולים בדובאי, כולם עם מסכות, קניונים פתוחים, יש חיים". 

ישראלים ששבים מחו
אלפי שקלים בשביל טיסות "חילוץ" מהמלוניות|צילום: החדשות 12, החדשות12

אתי ויוסי מחיפה, ששבו מדובאי, הודו: "עלה לנו ימבה כסף להקדים את החזרה, הרבה החלטות לא הגיוניות, אבל אנחנו צריכים לשמור על הבריאות שלנו". אתי הוסיפה: "החלטנו להקדים כדי לא להיכנס למלונית - יש לי ילדים בבית, אני לא יכולה להיכנס למלונית. שילמנו כמה שהיה צריך. יש כעס על כך שזה מעכשיו לעכשיו ולא עדכנו אותנו לפחות שלושה ימים מראש".

נאסר מג'לג'וליה סיפר: "הייתי אמור לחזור ביום שבת אבל הקדמתי. שילמתי על כרטיס לי ולבן שלי, קיצרנו את הטיסה ליום שישי ואז קיצרתי שוב כדי לא להיכנס לבידוד. עשינו בדיקת קורונה בארץ ובדובאי, והיינו שם במלון ולא יצאנו, היינו צפופים שם כאילו אין קורונה. נהנינו יום אחד בדובאי, אבל עכשיו במטוס היינו במרחק של אפס אחד מהשני. אני חזרתי בגלל העבודה". 

עופר ואפרת ששבו מדובאי אמרו: "ההחלטה מאכזבת. הייתה צריכה להיות לנו חופשה עוד יומיים. היינו קבוצה של חברים, חלקם יחזרו במשך היום. ברגע ששמענו על הבידוד במלוניות קנינו מיד כרטיס טיסה חזרה, החברים לא הצליחו כולם. זה שצריך לחזור לבידוד זה מדהים. לדובאי נכנסנו ועשו לנו בדיקה באותו רגע, ואחרי 24 שעות כשהגיעו תוצאות יכולנו לצאת מהמלון. למה פה זה לא ככה, למה צריך להיכנס לבידוד?".

ישראלים ששבים מחו
16 טיסות מדובאי במהלך היום|צילום: החדשות 12, החדשות12

דליה ברזילי מתל אביב, מדריכת טיולים ששבה מאיחוד האמירויות, אמרה: "בדיוק סיימנו את הטיול, לא הקדמנו את החזרה. קיווינו שנברח מזה אבל זה לא קרה. היו כל מיני שמועות שאולי יהיה בידוד, ובאמת כבר יותר חששנו מהמחלה. בבית זה בכל זאת יותר נוח". נוסע אחר אמר: "טסתי מדובאי לפני יומיים, המזוודות שלי עוד לא הגיעו. היה כיף שם, תענוג, פצצה - אבל בישראל גועל נפש. חזרנו במיוחד לפני יומיים ואין לנו את המזוודות, אין לנו תרופות". 

זעם בקרב הישראלים שעדיין בדובאי: "החלטה הזויה"

חלק מהנוסעים הישראלים שנמצאים כעת באמירויות המריאו לדובאי לאחר שפורסם כי משרד החוץ התערב - ומנע את הגדרת האמירויות כמדינה אדומה. בסוף השבוע פרסמנו לראשונה כי ההגבלות על החוזרים מדובאי יתחילו ב-26.12, מידע שאושר לאחר מכן על ידי משרד הבריאות. תיירים רבים לקחו זאת בחשבון והסתמכו על כך שלא יצטרכו ללכת לבידוד עם חזרתם מהמדינה.

על פי ההגבלות החדשות, מי שינחת עד רביעי ב-22:00 גם מהמדינות הירוקות, יועבר לבידוד ביתי של 10 ימים (עם שתי בדיקות) או 14 יום ללא בדיקות. החל מרביעי ב-22:00 הנוחתים מכל העולם יחויבו לבידוד במלונית קורונה למשך 10 או 14 יום, בכפוף למקום שיש במלוניות. יש לציין כי מדובר בנוסעים שעברו בדיקת קורונה לפני המראתם מישראל וגם עם נחיתתם בדובאי.

"אנחנו כמה ימים בדובאי, יצאנו בהנחה שדובאי ירוקה, אבל הרמזור הממשלתי מתחלף במהירות, כי מהר מאוד היא הפכה לאדומה", סיפרה נופשת מתוסכלת ל-N12. "ואז החלו הספקולציות, בתוך יומיים התקבלו מספר רב של החלטות שיצר בלבול, חוסר ודאות וכאוס. לפעמים רצוי לא לומר דבר ולצאת בהחלטה סופית חד-משמעית. ההיסטריה גדלה, אנשים מבולבלים והאבסורד הוא שאנשים החליטו שעדיף להאריך את השהייה כי ממילא הממשלה תשנה את החלטתה".

באחת ההודעות שהופצה בקבוצות של הישראלים שמטיילים בדובאי נכתב: "תקשיבו טוב, כל הישראלים שבדובאי. תעלו פוסט 'אני לא מתפנה למלונית'". הכותב הוסיף: "אנחנו טסנו בידיעה שלא חוזרים לבידוד, זו החלטה הזויה - מקסימום נעשה בידוד בבית שלנו. השארנו תינוקות  בבית בידיעה שאנחנו חוזרים אליהם אחרי ארבעה ימים, לא אחרי שלושה שבועות".

טל נבות בין – נוודית דיגטלית ישראלית בדובאי (צילום: טל נבות בין, באדיבות הצלמת)
"הפסדתי 5,000 שקל פלוס המלון"|צילום: טל נבות בין, באדיבות הצלמת

קשיים נוספים צפו בהודעות שהופצו בין הישראלים: "יש את הבידוד במלונית שלא רצוי בכלל. יש לנו גם רכב בחניית נתב"ג בתשלום, אז לא ממש מובן מי ישלם עליו במקרה של מלונית". אחר הבהיר בתוקף: "אני וזוגתי נוחתים ברביעי בערב. שמרנו על ההנחיות בצורה בלתי רגילה, אין לי בעיה להיכנס לבידוד אבל שיהיה ביתי ולא במלונית יחד עם חולי קורונה שעוד לא מודעים לכך. יש כאן מישהו שאיתי בטיסה? אני לא מתכוון לשתוק".

אותו ישראלי התריע: "אני לא הולך לעבור על החוק ואני אשהה בבידוד, אך הוא צריך להיות בבית ולא בכפייה ובסיכון עצום שכזה. טסתי בידיעה שדובאי ירוקה ותישאר ירוקה עד הודעה חדשה!". אחת המטיילות מחתה ושאלה: "מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בבלגן? נחתתי היום בדובאי, יש לי להיות כאן עד 27 בדצמבר. אמיתי שסגרו את השמיים ומי שחוזר, חוזר לבידוד במלונית?". אחרים השיבו לה: "איזה סדר את רוצה שיעשו לך? הממשלה בעצמה לא יודעת מי נגד מי אז מי בדיוק יעשה לך סדר".

רבים נוספים תהו כיצד יוכלו להקדים את חזרתם: " דחוף עזרה, איך נרשמים לטיסות חילוץ מדובאי?". אחרים שיתפו במחירים הגבוהים: "בגלל ההחלטה צריכים לחזור, אין איך להשיג את חברת התעופה. יש למישהו מושג מה עושים?", "רוצים על טיסה 5,000 שקלים לזוג". עוד סופר בקבוצה כי "רוצים 530 דולר אקסטרה לכל כרטיס בשביל טיסת 'חילוץ'". אחרים ייעצו: "כדאי ללכת לשדה התעופה בדובאי, אחותי הלכה ומצאו לה טיסה למחר עם תוספת של 2,000 שקלים".

נוסע אחר סיפר: "אני וחבר טסים ביום רביעי הקרוב, לפחות היינו צריכים לטוס ברביעי הקרוב. סגרנו טיסה, מלון, שנינו היינו עם דרכון פג תוקף, הזמנו חדש וקיבלנו בזמן אחרי לחצים. מלחמות על גבי מלחמות בכל הנוגע לסטטוס הוויזה, ומלחמות וחפירות אדירות עד שהשגנו אותם. על הכול סימנו וי ואז המדינה כמו כל פעם מביאה אותנו (אני מאמין שגם אותכם) למצב הזה". התייר זעק: "איפה משרד התיירות? איפה משרד החוץ? איפה חברות התעופה? איפה משרד התחבורה? מישהו מוכן כבר לתת מענה לקרקס הזה שעושים לאזרחי מדינת ישראל כל פעם מחדש?".