סוער ברחבי הארץ, חשש מגל נוסף של הצפות: חודש נובמבר הביא עמו כמויות נאות של משקעים - וגם בימיו האחרונים צפוי מזג אוויר סוער שיביא איתו גשמים באזורים נרחבים של הארץ, ויחד איתם גם חשש להצפות מצפון ועד דרום. הלילה (בין רביעי לחמישי) ירדו גשמים מהצפון ועד צפון הנגב - ומזג האוויר החורפי צפוי להימשך גם ביומיים הקרובים. שני אנשים שסבלו מהיפותרמיה פונו למרכז הרפואי ברזילי ושוחררו לאחר טיפול. התחזית המלאה ומפת הערים והאזורים שבהם קיים חשש להצפות  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הפרשי הטמפרטורות הקיצוניים בין הים החם לבין האוויר הקר בשכבות הגבוהות של האטמוספרה כבר יצרו את מערכת הגשם שהגיעה לאזורנו ותישאר בימים הקרובים. המוקד במערכת הזו הוא החשש מפני הצפות נרחבות לאורך מישור החוף ובמרכזי הערים. המערכת הפעם היא מעט דרומית יותר, ולכן תושבי מישור החוף הדרומי צפויים לקבל כמויות גדולות של גשם.

נזקי הסערה כבר ניכרים: במהלך הלילה פונו למרכז הרפואי ברזילי שני אנשים שסבלו מהיפותרמיה, בעקבות סערת מזג האוויר. אדם בן 95 נמצא מוטל ברחוב, עם חום מאוד נמוך, הוא טופל ומאושפז במיון. אדם נוסף, בן 37, פונה אל ברזילי לאחר שנסחף בזרם המים במושב מבקיעים. לאחר הטיפול הוא שוחרר לביתו.

ממרכז חיזוי השיטפונות של השירות המטאורולוגי נמסר כי מלבד הדגש להצפות בערי החוף, הנחלים המועדים יותר לפורענות הם: ערוגות, חצצון, דרגה, קומראן וקדרון. בנוסף, לא ניתן לשלול היווצרות שיטפונות בנחלים נוספים באזורים המועדים: ים המלח, מדבר יהודה, צפון הנגב והערבה. ברשות הטבע והגנים הזהירו כי חל איסור מוחלט להיכנס לאפיקי נחלים בזרימה ברגל וברכב עד לירידה מוחלטת של מפלס המים. עוד התריעו כי אסור להתקרב לשפת נחל בשעת שיטפון מחשש להתמוטטות הגדה.

ברשות שמורות הטבע והגנים מעדכנים כי שמורת עין גדי נסגרה למבקרים למעט, מסלול קצר בנחל דוד ובית הכנסת. עוד מזכירים שם שנחל בוקק סגור למבקרים וכי כל מסלולי ההליכה במדבר יהודה נסגרו גם הם למטיילים.

הצפה ברחוב בנס ציונה (צילום: ללא, D-MARS, המרכז הישראלי למשימות אנלוגיות במאדים)
הצפה בנס ציונה, בתחילת השבוע |צילום: ללא, D-MARS, המרכז הישראלי למשימות אנלוגיות במאדים
הצפות בנס ציונה (צילום: קבוצת דיווחים מהשטח)
חשש ממראות דומים ברחובות גם הפעם|צילום: קבוצת דיווחים מהשטח

במהלך היום צפויים גשמים לפרקים בצפון, במרכז ובצפון הנגב. גשמים מקומיים צפויים גם בערבה ובים המלח. מלבד גשם, צפויה ירידה ניכרת בטמפרטורות, זאת לצד ברקים ורעמים. הטמפרטורות החזויות למחר, יום עם טמפרטורות נמוכות יותר מכפי שהתרגלנו עד כה: בקצרין ובחיפה – 16 מעלות בשעות הצהריים, בצפת 14, בטבריה 15, בנהריה 17, בטייבה, רחובות, בית שמש ותל אביב 19, באריאל ובירושלים 14, בים המלח 24, בבאר שבע 18, במצפה רמון 15 ובאילת יימדדו 25 מעלות בצהרי היום.  

סופת ברקים בתל אביב (צילום: עופר עברי, חדשות)
גשם, ברקים ורעמים באזורים נרחבים|צילום: עופר עברי, חדשות
כבישים רבים הוצפו (צילום: Yehuda Haim/FLASH90, חדשות)
מערכת סוערת וממושכת יותר מקודמתה |צילום: Yehuda Haim/FLASH90, חדשות
ברק בתחנת הכיבוי אשקלון (צילום: טל גולדשטיין)
ברק בתחנת הכיבוי באשקלון|צילום: טל גולדשטיין

מחר נחווה גשמים מקומיים יותר ובמרווחים גדולים יותר. האזור העיקרי הרלוונטי הוא צפון הארץ ומישור החוף ואחר הצהריים גשמים יירדו גם בהרי המרכז והצפון. בשבת הצפי הוא למזג אוויר קריר, מעונן חלקית עד מעונן וגשמים מקומיים בעיקר בצפון ובמרכז הארץ, במגמת היחלשות. מזג האוויר יתחמם בתחילת השבוע הבא, וביום ראשון ככל הנראה כבר ללא משקעים. 

בעקבות מזג האוויר הצפוי, בדוברות כבאות והצלה פרסמו הנחיות לפיהן כאשר יש חשש ממשי להצפה במבנה, אין לשהות במפלסים ומעליות מתחת לקומת הקרקע. עוד הנחו כי ️אין להיכנס לחניונים ומפלסים תת קרקעיים בעת הצפה אפילו אם היא בתחילתה, אין להשתמש במעליות למפלסים תת קרקעיים כאשר יש סכנת הצפה במבנה, ️אין להיכנס לשלוליות שלמראית עין נראות עבירות, אך עלולות לסחוף את הרכב ולהפוך לסכנת חיים.



לפי המודל שחוזה את מוקדי ההצפות המרכזיים במישור החוף (
באדיבות "קליימסל", ד"ר עמיר גבעתי) ניתן להבחין כי קיים צפי לזרימה מוגברת בנחל איילון (מסומן במפה בצהוב) וזרימה חזקה בנחל הירקון (מסומן במפה באדום). ביתר הנחלים, המסומנים במפה בתכלת, צפויה זרימה בעקבות הגשמים.