באילו ערים שמרו על הגבלות הסגר - ובאילו לא? נתוני הטלפונים הניידים בישראל של תושבים ב-40 הערים הגדולות בישראל, מגלים מי נשאר בעיר שלו והיכן נראתה תזוזה גבוהה יותר של יציאה מהערים. זאת למרות הסגר וההנחיה המפורשת שלא ניתן לצאת מיישוב המגורים, למעט מטרות חיוניות וחריגים.
לאחר בחינת נתוני כניסת ויציאת אזרחים מ-40 הערים בשבוע האחרון, בין 26 בספטמבר ל-3 באוקטובר במעבדה של פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן, עולה כי באילת חלה ירידה של כמעט 90% ביציאה מן העיר בהשוואה לחודש יוני השנה. כלומר: באילת ההקפדה הגבוהה ביותר על הגבלות הסגר ביחס לערים האחרות. אחריה - בטבריה ומודיעין-מכבים-רעות, שם חלה ירידה של כ-78 אחוזים ביציאה מן העיר בשבוע האחרון בעקבות הסגר.
גם בירושלים, ההקפדה על הנחיות הסגר גבוהה יחסית והנתונים מראים שישנם 75% ירידה ביציאה מן העיר בהשוואה לחודש יוני האחרון. בתל אביב, לעומת זאת, צמצום הפעילות נמוך יותר ועומד על 65% בהשוואה למצב לפני 4 חודשים.
מקפידים הכי פחות: הקריות בראש, וגם ערים גדולות בגוש דן 'מככבות'
בתחתית הרשימה, הערים בהן ככל הנראה מקפידים פחות על הסגר: בקרית מוצקין תנועת היציאה מהעיר צומצמה רק ב-40%. גם בקרית ים הסמוכה נרשם נתון נמוך של 44%. בנצרת צומצמה התנועה מחוץ לעיר ואליה רק ב-50% בהשוואה לחודש יוני. ערים גדולות בגוש דן מציגות גם הן נתונים נמוכים: בני ברק עם 46%, בת ים, גבעת שמואל, גבעתיים, לוד, רמת גן וקרית אונו עם 50 אחוזי צמצום בכל אחת מהן.
"יש לזכור כי אילת וטבריה הן ערי תיירות ושסגירת המלונות השפיעה דרמטית על ירידת התנועה בהן, לכן שם נראית הירידה החדה ביותר", מסביר פרופ' סגל. "מניתוח הנתונים ניתן לראות באופן ברור את השפעת הסגר כאשר בשבוע שעבר יש כבר ירידה של 60% בתנועה אל ומחוץ לערים בממוצע - זאת לעומת ירידה של כ-50% בשבוע שלפניו. עם זאת, בסגר הראשון הירידה בתנועה הייתה גדולה יותר, אז ראינו מדדים של 75% בממוצע".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות