המקרה שבו סירב אביעד משה, הנאשם בניסיון לרצוח את אשתו שירה איסקוב, לאשר חיסון של בנם המשותף זעזע את המדינה - והיום (חמישי) נעשה צעד משמעותי בדרך לחוקק את החוק שימנע מקרים דומים. הצעת החוק ששוללת אפוטרופסות מהורה המוגדר פוגע והוגש נגדו כתב אישום אושרה בוועדה לקידום מעמד האישה לקריאה שנייה ושלישית. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לפי ההצעה של ח"כ פורר, יו"ר סיעת ישראל ביתנו ויו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, מיד אחרי הגשת כתב אישום כנגד הורה פוגע, בית המשפט ישהה את האפוטרופסות שלו, והיא תישלל לחלוטין אם יורשע.

צעדים כמו שלילת טיפול רפואי מהילד המשותף וכדומה מוגדרים "אלימות משפטית". הם נשענים על המצב החוקי הבעייתי שנהוג בישראל שבו האשמות חמורות לא שללו עד עתה מההורה הפוגע זכויות מסוימות, כמו הזכות להורות וזכות הגישה לערכאות. כך יכולים הורים פוגעים להשתמש בזכויות אלה כדי להתעמר ולהתיש את בני זוגם בהווה או בעבר.

הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי (צילום: דוברות הכנסת)
ההצבעה היום בוועדה: "חוק משמעותי"|צילום: דוברות הכנסת

יוזם החוק ויו"ר הוועדה ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו אמר לאחר הדיון: "מודה לכל מי שהיה שותף לקידום החוק - לנציגי משרדי הממשלה ושר המשפטים, צוות הוועדה והלשכה המשפטית ולחברי הכנסת. זאת הצעת חוק משמעותית שחשוב שתעבור בקריאה שנייה ושלישית כבר ביום שני הקרוב".

ח"כ גדעון סער, שנמנה גם הוא על יוזמי החוק והשתתף בדיון 24 שעות לפני שהתפטרותו נכנסת לתוקפה, אמר: הצלחתי לשמור את המהלך בסוד ולהופיע בכל דיוני הוועדה. מרגע שהצעות החוק מוזגו כבר הייתי רגוע. היה לי מאוד חשוב ולהמשיך ולהשתתף בדיונים עד קו הסיום".