הלב נשבר: העלייה החדה בנתוני התחלואה בקורונה והחלטת הממשלה המסתמנת להטיל שוב מגבלות על עריכת אירועים גרמו לזוגות רבים שאמורים להתחתן בתקופה הקרובה לחשוש לגורל האירוע שלהם. חלקם דחו את החתונה כבר שלוש פעמים, אחרים ויתרו ונישאו ברבנות - ויש מי שלא מצליח לדחות את האירוע עקב סירובם של בעלי האולמות. בשיחה עם N12 מספרים זוגות שהיו אמורים להתחתן על המצב המתסכל בו הם מצויים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"התאריך המקורי של החתונה היה ב-9 ביוני", מספרים איציק וטופז, שמנסים לדחות את אירוע החתונה שלהם בפעם השנייה. "כשפרצה המגפה, במרץ, כבר נכנסנו ללחץ וביקשנו לדחות. העברנו ל-4 באוגוסט, לא חשבנו שזה יימשך עד התאריך הזה. כשהגענו ליוני וראינו שזה לא הולך להשתנות - ביקשנו מהאולם לדחות שוב. מה גם שההורים שלנו בקבוצות סיכון וחוששים להגיע, ולפחות חצי מהמוזמנים לא יבואו".  

בני הזוג מספרים שביקשו לדחות שוב את החתונה שהעבירו לאוגוסט, אלא שבעל האולם לא אפשר זאת. "האולם לא מתכוון לדחות. כשהעבירו את ההגבלות החדשות עד סוף יולי, הוא אמר לנו שאנחנו מתחתנים באוגוסט, וישנה אפשרות שההגבלות - יוסרו ומבחינתו אנחנו נוכל להתחתן... אנחנו אמורים לחכות 'על ביצים'? להחזיק את כל הספקים? להרים חתונה או לבטל תוך 4 ימים? הוא אמר שזה מה שיש".  

זוג בחופה (צילום: 123RF‏)
"הציפייה ליום המאושר בחיים הפכה לסיוט"|צילום: 123RF‏

איציק וטופז אומרים בכאב שהם לא ישנים כבר שבועיים: "כל לילה אנחנו בפחד מחוסר הוודאות. זה סיוט מתמשך. אנחנו לא רוצים להתחתן בתקופה הזו ומבלי שההורים שלנו יהיו באירוע, באולם פשוט כופים עלינו להתחתן בחודש הבא". 

"אנחנו נמצאים בקבוצת פייסבוק של מתחתנים ואנחנו רואים את כל ההודעות של הזוגות... כולם חיים בחוסר ודאות וזה הזוי. אנחנו תלויים במדינה ובאולמות ואין לנו מה לעשות... הדבר הכי גרוע זה לחיות בחוסר ודאות, אל תשאירו אותנו תלויים באוויר. זה אמור להיות היום הכי שמח בחיים שלנו - וזה הופך להיות סיוט". 

גם מיכאלה ובן זוגה דחו פעמיים את החתונה שלהם - וכנראה שייאלצו לדחות את האירוע בפעם השלישית, אחרי שהעבירו את האירוע ל-2 באוגוסט. "זה עצוב מאוד", הם מספרים, "שמחה של פעם בחיים שמצפים לה ככל שהימים עוברים נדחית שוב ושוב. כבר שילמנו מקדמות להמון ספקים ויש בלגן גדול". 

עידו ומיכל אמורים להתחתן בשבוע הבא - זאת אחרי שדחו את החתונה שלהם כבר פעם אחת והם פשוט לא יודעים מה יהיה. "זו התעללות מה שעושים לנו. אם נחליט לצמצם את מספר האורחים באירוע, יכול להיות שנצטרך להוריד מהרשימות הרבה חברים טובים", אומר עידו. 

עידו ומיכל
עידו ומיכל

"אני כבר התייאשתי מהמצב", מספרת מיכל, "זה חוסר ודאות גדול. החתונה בשבוע הבא ואין לי מושג מה יהיה. בגלל אנשים שלא אכפת להם ומזלזלים - אחרים נדפקים. אני נוסעת באוטובוס מהעבודה הביתה ואני רואה אנשים בלי מסכות שלא שומרים מרחק וצפיפות בלתי נסבלת. אז איך לא יהיה גל שני? ומי נדפק מכל זה? אנחנו, האנשים שרוצים להתחתן". 

א' ו-נ' דחו את החתונה שלהם פעמיים - ועקב החשש של האורחים להגיע לאירוע ולהידבק בנגיף, הם נאלצו לבטל הכל ולהתחתן ברבנות. "מה שאמור היה להיות היום השמח ביותר בחיינו הפך למפח נפש אחד גדול. אנחנו חיים בלחץ נוראי, הספקים לוחצים לקבל את הכסף שלהם בכל מחיר, והאולם דורש תשלום קנסות. אנחנו חסרי אונים". 

"הגיעה השעה שממשלת ישראל תכריז על נגיף הקורונה ככוח עליון ותיצור ודאות משפטית", אומר עו"ד אסף אמון, המייצג זוגות צעירים שהיו אמורים להתחתן ונקלעו למצב הסבוך הזה. "מצב שבו אין כל התייחסות מצד הממשלה לנושא כוח עליון מביא לכך שכל צד לחוזה מאמץ פרשנות הנוחה לו, וזוגות צעירים מוצאים עצמם בין הפשיט לסדן. מצד אחד, הם כבולים לחוזה עם תנאי ביטול נוקשים, ומצד שני - אין להם כל יכולת לקיים את האירוע". 

עו
עו"ד אסף אמון

"אולמות האירועים דורשים מהזוגות לקיים אירוע במועדים שאינם מתאימים לזוגות או שהם דורשים סכומי כסף נוספים עבור הזזת האירוע לשנה הבאה ושוכחים עד כמה האירוע מהווה ציון דרך משמעותי בחייהם", הוא מוסיף. "נשמח להימנע מהגשת תביעות כנגד אולמות האירועים, אך ככל שלא יהיה שיתוף פעולה מצדם, ניאלץ לפנות לבית המשפט".