לקראת טקס החתימה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לאיחוד האמירויות בבית הלבן בשבוע הבא - בשורה מדינית נוספת. ישראל ובחרין הודיעו אמש (שישי) כי הן סיכמו על כינון יחסים דיפלומטים מלאים בין המדינות. ביום שלישי הקרוב ייחתמו בבית הלבן שני ההסכמים - עם איחוד האמירויות ועם בחרין. יורש העצר של בחרין, סלמאן בן חמד אל ח'ליפה, צפוי להגיע לארצות הברית בתחילת השבוע הבא. בכיר ברשות הפלסטינית גינה את ההודעה על ההסכם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
נתניהו: "השלום יביא להשקעות גדולות מאוד לכלכלת ישראל"
ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הודעה רשמית, שבה התייחס להסכם שייחתם: "לקח לנו 29 יום להגיע מהסכם השלום השלישי עם מדינה ערבית להסכם הרביעי, ויהיו עוד. זה עידן חדש, השלום יביא להשקעות גדולות מאוד לכלכלת ישראל". נתניהו הודה לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, על המאמצים שלו ושל צוותו.
BREAKING: President @realDonaldTrump has brokered a deal to establish full diplomatic relations between Bahrain and Israel!
— The White House (@WhiteHouse) September 11, 2020
"There had been two peace agreements with Israel in the last 72 years.
This is now the second peace agreement that we've announced in the last month." pic.twitter.com/TmJTNFiyK4
טראמפ בירך על ההסכמות: "פרצית דרך היסטורית נוספת היום! שני חברינו הגדולים, ישראל ובחריין, יגיעו להסכם שלום". מוקדם יותר נשיא ארצות הברית סיפר ש"יש התלהבות עצומה של מדינות אחרות להגיע לנורמליזציה עם ישראל".
שר החוץ גבי אשכנזי גם הוא התייחס להתפתחות המשמעותית: "ההכרזה מהווה עוד ציון דרך משמעותי במאמצי כינון הנורמליזציה שבין ישראל ומדינות האזור. נמשיך לפעול בנחישות על מנת להביא לכך שעוד מדינות יכוננו קשרים דיפלומטיים חמים עם ישראל".
בממשל האמריקני מברכים: "יום היסטורי"
נשיא ארצות הברית הוסיף: "ההסכם חשוב מאוד לעולם ולמזרח התיכון. נרמול היחסים הדיפולמטים בין המדינות כולל החלפת שגרירים וטיסות ישירות ביניהן. בנוסף, הן סיכמו על שורה של יוזמות בתחום הבריאות, הטכנולוגיה, החקלאות, החינוך והביטחון. זה יום היסטורי".
חתנו ויועצו הבכיר של הנשיא טראמפ, בשיחה עם כתבים אחרי ההודעה הרשמית: "ביום השנה ל-11 בספטמבר, הדבר הכי טוב שאנחנו יכולים לעשות כדי למנוע אירוע נוסף כזה – הוא להילחם בקיצוניות ובטרור. ההסכם יקרב בין המדינות". הוא הוסיף: "המנהיגים באזור מבינים שהם רוצים לנוע קדימה. הדבר המשמעותי בהסכם הזה ושל האמירויות הוא שהמנהיגים היו מוכנים לעשות צעד גדול כדי לשנות את העתיד שלהם, של מדינותיהם ושל האזור כולו".
מלך בחריין: "מהלך לשלום, ביטחון ושגשוג באזור"
גם מממלכת בחריין הגיבה לראשונה להסכם. חמד בן עיסא אאל ח'ליפה מלך בחריין אמר: מהלך לשלום, ביטחון ושגשוג באזור. יועץ המלך חאלד בן אחמד הוסיף: "ההכרזה על כינון היחסים בין ממלכת בחריין לישראל עולה בקנה אחד עם ביטחון האזור, יציבותו ושגשוגו. זהו מסר חיובי ומעודד לעם ישראל, על כך שהשלום הצודק והכולל עם העם הפלסטיני הוא הדרך הטובה ביותר והאינטרס האמיתי עבור עתידו ועתיד עמי האזור".
נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי הביע גם הוא שביעות רצון מההסכם שעתיד להיחתם: "צעד חשוב, שיגביר את היציבות ואת השלום במזרח התיכון, ויעזור להשיג פתרון לעניין הפלסטיני". לעומת זאת, בכיר ברשות הפלסטינית גינה את ההודעה על ההסכם.
בטורקיה גינו את ההסכם ובהודעת משרד החוץ נכתב: "מגנים בתוקף את בחריין על החלטתה לכונן יחסים דיפלומטיים עם ישראל". הם הסבירו כי ההסכם יפגע במטרה הפלסטינית: "ההסכם יעודד את ישראל להמשיך לפעול באופן לא לגיטימי כלפי פלסטין ויחזק את המאמצים להפוך את כיבוש הקרקעות הפלסטיניות לדבר קבוע".
לאחר הסערה הציבורית: נתניהו לא יגיע לוושינגטון במטוס פרטי
לטובת החתימה הרשמית ביום שלישי הקרוב על שני ההסכמים, ראש הממשלה נתניהו יטוס לוושינגטון, יחד עם משלחת ישראלית מיוחדת לאירוע. לאחר הביקורת שהושמעה על כך שנתניהו צפוי להגיע לטקס יחד עם משפחתו במטוס פרטי - הוחלט לבסוף לוותר על המהלך, וראש הממשלה יטוס יחד עם המשלחת הישראלית.
מלשכת ראש הממשלה נמסר: כדי לא לאפשר לגורמים בתקשורת להסיט את תשומת לב הציבור מהסכם השלום ההיסטורי עם איחוד האמירויות וייתכן גם עם מדינות ערביות נוספות, ראש הממשלה יטוס עם המשלחת במטוס מרווח יותר, עם סידורי הפרדה מחמירים כדי לשמור על בריאותו.