משטרת ירושלים אישרה את בקשת התנועה לאיכות השלטון להפגין נגד חוק ההסמכה מול מעון ראש הממשלה הערב (שלישי). ארגונים נוספים הודיעו שיצטרפו והערכת המשטרה היא שאלפי בני אדם יגיעו למחות. במשטרה מבהירים: מאחר שלא הוגשה שום בקשה לצעוד בתהלוכה אל משכן הכנסת – הם לא יאפשרו זאת הערב.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אם תוגש בקשה לצעדה כזו - היא תבחן בהתאם לתנאים ולנסיבות", אמר ל-N12 גורם במשטרת ירושלים.

בהודעה שהוציאה המשטרה נכתב כי היא "מודעת לפרסומים וההצהרות שפורסמו ברשתות החברתיות על כוונת חלק מהמפגינים לצאת בתהלוכה, שלגביה לא הוגשה בקשה, ועל כן אנו לא מתכוונים לאפשר אותה". כמו כן, קראה המשטרה למארגנים ולמפגינים להקפיד על הנחיות משרד הבריאות, לעטות מסיכות ולשמור על ריחוק חברתי בצורה שלא תסכן את בריאותם של יתר המשתתפים והשוטרים.

המחאה מול בית ראש הממשלה בירושלים (צילום: עודד בלילטי, ap)
המוחים מול המשטרה בבלפור|צילום: עודד בלילטי, ap
המחאה מול בית ראש הממשלה בירושלים (צילום: עודד בלילטי, ap)
הפגנות סוערות בירושלים|צילום: עודד בלילטי, ap

"נמשיך לאפשר את חופש המחאה והביטוי ואנו ערוכים לכך בהתאם, אך יחד עם זאת, לא נאפשר הפרעה לציבור והפרה של החוק, וכל שנידרש, נפעל נגד מפרי סדר שלא ישמעו להנחיות המשטרה ויסכנו את בריאות ושלום הציבור" - נכתב בהודעה.

בינתיים רשומים כמעט 30 ארגונים להפגנה, ביניהם: מחאת הדגלים השחורים, צעדת המיליון, קריים מיניסטר, ארגון המסעדנים וועדת הפעולה של תעשיית האירועים.

"איחוד כל המחאות נגד חוק ההסמכה", נכתב בדף האירוע בפייסבוק. "הממשלה החליטה לנטרל את הכנסת ולהעביר במחטף את חוק ההסמכה. החוק מסמיך את הממשלה לבצע הליכי חקיקה במקום הכנסת, ובעצם מפקיע מידיה את תפקידה כרשות מחוקקת וכזרוע המפקחת על פעולות הממשלה".

החוק מהווה את קץ הדמוקרטיה כפי שאנו מכירים אותה. הוא מאפשר לראש הממשלה לקבוע תקנות ולהגביל זכויות יסוד של אזרחים ללא אישור הכנסת. החוק מאפשר גם לפגוע בחופש להפגין".

ביום שבת הפגינו אלפים בתל אביב וירושלים. ההפגנה בירושלים החלה באזור כיכר פריז וגלשה אל הרחובות הסמוכים, כשמפגינים ניסו לצעוד לעבר מרכז העיר אך במרבית המקרים נבלמו על ידי המשטרה - שפיזרה אותם באמצעות זרנוקי מים ופרשים. 15 מפגינים נעצרו במחאה הזו לבסוף לאחר שלדברי המשטרה הפרו את הסדר הציבורי ותקפו שוטר.

בתוך כך, 61 משכניו של ראש הממשלה בשכונות רחביה וטלביה בירושלים, הגישו היום עתירה לבג"צ נגד משטרת ישראל. השכנים, שסובלים מההפגנות הסוערות בסמוך לבתיהם, דורשים הוצאת צו ביניים האוסר על קיום המחאה בשכונה והעתקתה למקום פחות מייושב בעיר.

המחאה מול בית ראש הממשלה בירושלים (צילום: עודד בלילטי, ap)
צילום: עודד בלילטי, ap


"המחאה יצאה משליטה, איבדה כל פרופורציות ופודעת בעותרים באופן ממשי, מסכנת את חייהם ושללת מהעותרים זכויות יסוד", כתבו העותרים. "כל זאת נעשה בחסות הזכות להפגין, ללא איזון ראוי וללא מענה אמיתי".

עו"ד חור אוריאל ניזרי, שמייצג את שכניו של ראש הממשלה כי העתירה מוגשת מתוך כאב ותחושה שהגיעו מים עד נפש. "מדובר כאן בחיי אדם. בסיכון חיים של ממש. ברעש ללא גבול, יש כאן תינוקות שלא ישנים בצורה סדירה כבר כתקופה, וזקנים בקבוצות סיכון. אנו בימים לא רגילים בהם נדרשת סולידריות חברתית, גם מצד המפגינים, אשר ראוי היה אילו היו מעתיקים את מיקום ההפגנות אל אחד מהגנים הציבוריים הסמוכים למקום. לא יעלה על הדעת כי המשטרה לא תאכוף את החוק ואת הרישיון שהיא עצמה נתנה למפגינים. אם המשטרה איננה מסוגל להשליט סדר בעת המחאה, אזי שלא תתיר מחאה שכזו. אנו קוראים לבית המשפט העליון לנהוג באיזון הראוי בין הזכות להפגין לבין הזכות חיים וכבוד של התושבים עצמם".