"לא רוצה שישכחו את נמרוד, שלא ייעלם": מגפת הקורונה טלטלה את חייהם של מיליונים ברחבי העולם – מבחינה בריאותית וכלכלית. עשרות עסקים נקלעו למשבר, רבים מהם אף נאלצו לסגור את שעריהם. אחת הרשתות שלא שרדה את התקופה הקשה היא "קפה נמרוד" – שבה הונצח נמרוד שגב ז"ל, שנהרג במלחמת לבנון השנייה. אחיו אהוד, מקים העסק, ניסה בכל כוחו לחפש דרך להמשיך ולקיים את בית הקפה – אך ללא הצלחה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ב-14 השנים האחרונות הפכו סניפי רשת "קפה נמרוד" לאתר הנצחה יוצא דופן לזכרו. חייל המילואים, בן 28 בלבד במותו, נהרג כתוצאה מפגיעת טיל נ"ט בטנק שבו לחם. הוא השאיר אחריו משפחה פצועה ומדממת. אביו חזי מספר: "כשהגיעו הקצינים, פרצתי בריצה למטבח – רק לא לשמוע את בשורת האיוב הזו. נפלתי על הברכיים והתחננתי בפניהם: 'תגידו לי שנמרוד בחיים'". איריס, אמו של נמרוד, שיתפה בכאב: "הרגשתי שהחיים נגמרו לי. מאותו רגע הפסקתי את כל החיות".

לאחר מותו, החליט אחיו אהוד להנציח את נמרוד בדרך ייחודית – פתיחת רשת בתי קפה, שבה יוגשו המנות והמאכלים שהכי אהב. הוא חזר מחו"ל במיוחד לטובת המהלך, ויחד עם חבר ילדות שלו – החליטו על פתיחת הרשת, שתישא את שמו של נמרוד. הסניף הראשון שנפתח היה בנמל תל אביב, והפך לאחד העסקים המצליחים במתחם. בהמשך הגיעו סניפים נוספים בתל אביב ומחוצה לה – 8 במספר.

קפה שגב (צילום: החדשות12)
נמרוד שגב ז"ל|צילום: החדשות12

הסניף התשיעי היה אמור להיפתח בימים אלה, אבל אז – הגיעה הקורונה, ועצרה הכל. אחיו אהוד שיתף: "ברגע שהקורונה נכנסה לתמונה נכשלנו בתשלום של כל ההתחייבויות שלנו. זה הפך להיות סוג של כדור שלג מאוד מהיר וגדול, שרק הלך והדרדר". אהוד נסע לארצות הברית לחפש משקיע, אבל אחרי כמה שבועות של ניסיונות עקרים – נאלץ להגיש לבית משפט השלום בתל אביב בקשה מטעמו להסדר נושים, מה שסימן גם את סוף דרכה של הרשת.

"נשבר לי הלב, הרגשתי שוב סוג של מוות", אמרה אלמנתו. "אני לא רוצה שישכחו את נמרוד, שלא ייעלם. הוא נתן את החיים שלו למדינה, אני רוצה שאנשים יזכרו אותו". גם הוריו התקשו מאוד לעכל את הבשורה – של הסגירה של מה שמבחינתם היה אתר הנצחה לבנם.

אהוד שגב, בתי הקפה
אהוד שגב, אחיו של נמרוד ז"ל ומקים בית הקפה|צילום: n12

אך נקודת האור מגיעה מהחלטתם של רוב זכייני בית הקפה שהחליטו להמשיך ולהפעיל את העסקים – במנותק מהרשת. חלקם אף הודיעו שימשיכו את ההנצחה של נמרוד, מה ששימח מאוד את המשפחה הכאובה. "בסוף, אחרי עסקים, יש ערכים שהם חלק מהחיים", אמר חיים אוחיון, הבעלים של "קפה נמרוד". "ההנצחה של נמרוד היא של מי שבמותו ציווה לנו את החיים". גם עידן כהן, שותף בסניף בנמל תל אביב, הוסיף: "אמרנו לעצמנו שזה חייב להימשך. זה מאוד חשוב לי ולשותפים להשאיר את הצביון".