שאלות רבות עולות סביב פרקטיקת העוצר הלילי שיחל הערב (שלישי) בשעה 19:00 על 40 ערים ברחבי הארץ. למרות הביקורת הרבה של ראשי הרשויות וקריאתם שלא להישמע להנחיות או לשתף פעולה – השוטרים והמפקדים שיאכפו את הסגר התבקשו לגלות שיקול דעת, לשמור על אורח רוח ולהסביר לאזרחים את ההנחיות. זאת לאור ההבנה במשטרה שלמרות חוקיות ההגבלות והסנקציות האפשריות, ישנה חשיבות לשיתוף הפעולה של האזרחים.
הסגר הלילי: מה מותר ומה אסור? משרד הבריאות עם התשובות
השוטרים ערוכים גם לסיטואציות בהן אזרחים יסרבו להישמע להנחיות – אולם הם הונחו להימנע מעימותים פיזיים ולשמור על איפוק. והקנסות האפשריים? 500 שקלים לאזרח שימצא מסתובב במרחק של יותר מ-500 מטרים מביתו. בעל עסק שיפתח בניגוד להנחיות יקבל קנס של 2,000 שקלים.
על פי ההנחיות הקיימות, בכניסה לכל יישוב יוצבו מחסומים ובהם יתבצעו בדיקות מדגמיות של רכבים, שיתשאלו את הנכנסים והיוצאים מהעיר – במטרה להבין האם הנוסעים מתגוררים בעיר או לא. מי שאינו תושב העיר שנמצאת בסגר לילי יוכל להיכנס אליה ולצאת ממנה כרצונו – אולם תושבי העיר יהיו מוגבלים בתנועתם. בדיקות דומות יתבצעו גם בתחבורה הציבורית באותם יישובים, אולם זו תימשך כסדרה.
במסגרת הסגר הלילי יותרו משלוחי מזון עד לבתי התושבים, תותר היציאה להתפלל, יציאה להפגנות, יציאה לצורכי הצטיידות במזון ותרופות, ויותר לתושבים להתאוורר - במרחק של עד 500 מטרים בלבד. מטרתו של העוצר הנוכחי, היא מניעת התקהלויות גדולות כמו חתונות או אירועים גדולים.
מוקדם יותר התייחס פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו לממדי התחלואה ומצבה של מערכת הבריאות במאבק בנגיף הקורונה. בדבריו, התייחס לעוצר הלילי על 40 הערים: "אנחנו צריכים לעצור התקהלויות, בטח בערים אדומות", אמר. "שיעור התחלואה הוא מהגבוהים בעולם, מה שאנחנו עושים זה כדי להגן על התושבים ולהקטין את התחלואה".