יומיים לפתיחת שנת הלימודים עולה מנתוני משרד הבריאות כי ישנה ירידה במספר הפניות למרכזי החוסן בדרום. על פי הנתונים 50% ממטופלי מרכזי החוסן בשדרות, שער הנגב, חוף אשקלון, אשכול ושדות נגב הם ילדים הסובלים מקשיים ולעתים מחוסר תפקוד עקב מחסור בשינה ומתחים.
פרויקט מיוחד - החיים בשגרה אדומה - קולותיהם של ילדי הדרום
על פי הנתונים, בהשוואה לשנה שעברה ישנה ירידה במספר הפונים למרכזים. אם בשנת 2019 היו 3,381 פונים, השנה פנו רק 2,373. העיר שדרות עדיין עומדת בראש במספר התושבים המבקשים טיפולי תמיכה, בהם ילדים, קשישים, משפחות וקבוצות.
ילדי הדרום מדברים על החיים בצל הבלונים והרקטות: "כל רעש קטן מקפיץ אותך"
מרבית הפניות השנה מקורן בעיר שדרות שם 1,100 מקרים דווחו, אחריהם חוף אשקלון עם 550 פניות, שער הנגב עם 200 ולבסוף שדות נגד, אשכול ואשקלון עם כ-175 פניות בכל מועצה.
יונתן שושן, מנהל מרכזי חוסן בדרום והקואליציה הישראלית לטראומה מסביר כי "יש כמה סיבות לירידה שאנחנו רואים השנה, הקורונה השפיעה מאוד". אם זאת הוא טוען כי ב"ראייה נרחבת יותר- במרץ 2018 התחילה הסלמה, ומאז כמעט כל חודש היה אירוע בדרום. זה יצר עלייה מאוד גדולה בפניות של תושבים, כי התושבים היו במשך שנתיים במצב חירום".
"כשהתחילה הקורונה זה היה הפעם הראשונה מזה שנים שהיה שקט מוחלט. לא צבע אדום, לא בלונים ולא טילים". המשיך שושן, "בנוסף עברנו לעשות טיפולים מרחוק בערבות הסגר והייתה ירידה בעקבות זה. אבל בימים האלה מתחילים לראות את המספרים שוב עולים".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות