ליל העוצר הראשון שהוטל על 40 יישובים "אדומים" ברחבי ישראל הסתיים הבוקר (רביעי), וייכנס שוב לתוקפו ב-19:00. במהלך הלילה נאסר על התושבים באזורים המוגבלים לצאת מביתם למרחק של יותר מ-500 מטרים והעסקים סגרו את שעריהם. המשטרה פרסה מחסומים ואכפה את ההגבלות, אולם חלק מהתושבים העידו כי יכלו להיכנס ולצאת בחופשיות מאזור מגוריהם. שבע חתונות פוזרו ביישובים ערביים בצפון הארץ.   
"ההתנהלות של משרד הבריאות ושל המשטרה לוקה כפליים", אמר אמש ל-N12 אבי, בן 33 משכונת רמות בירושלים. "ראשית, לא ברור מה הקריטריונים ולמה השכונה אדומה. אף אחד לא טרח אפילו לבחון אותנו במודל הרמזור, מסתמכים על 'גורם אלמוני בעירייה' ועל סמך זה סוגרים עשרות אלפי בני אדם. גרוע יותר הסגר עצמו, אתה יוצא מהשכונה ואף אחד לא שואל אותך או בודק מי יוצא, רק חסמו חלק מהנתיבים. במקום סגר לילי - זה פשוט פקק לילי יזום. עם שלומיאליות כזו, פלא שאנחנו לא מנצחים את הקורונה?".
 

בני ברק היא העיר השנייה בטבלת הערים, אחרי ירושלים, עם מספר חולי הקורונה הגבוה ביותר. המשטרה הקימה מחסומים בכל הכניסות לעיר, ובתוכה סיירו נידות ונפרסו מאות שוטרים. מרבית העסקים נסגרו וכמעט שלא נראו עסקים פתוחים - למעט חנויות מכולת ובתי מרקחת הרשאים להישאר פתוחים. לצד זאת, למרות הציות להנחיות התושבים אינם מרוצים. 

סגר לילי באלעד (צילום: n12)
סגר לילי באלעד|צילום: n12
"הכל חרטא, זה פוליטי", טען תושב בני ברק. "יש איפה ואיפה. מה זה יעזור לנו? תראה מה קרה לעסקים, קיבלו מכה אנושה בפסח, ועכשיו שוב לקראת החג". מעט מאוד מבוגרים הסתובבו בחוץ, אך צעירים דווקא כן - כאקט של התרסה. "תראה מה שווה מילה אחת של הרב קנייבסקי מול המילה של ביבי. שהרב אמר - אנחנו מבצעים, אבל ביבי – הנה כולנו בחוץ", אמרה לנו קבוצת צעירים.

"אין הנחיות לאף אחד"

חלק ניכר מהיישובים האדומים שעליהם הוטל עוצר לילי שייכים למגזר הערבי. לאחר שבימים האחרונים התפרסמו ידיעות על חתונות המוניות שמתקיימות ביישובים הערביים בניגוד להנחיות, המשטרה החלה לאכוף בצורה קשה יותר את ההגבלות ושוטרים נשלחו לפזר חתונות. "סיכלנו ופיזרנו היום 7 חתונות במחוז הצפוני ,ואין הנחות לאף אחד, אין יחס מיוחד", מסר הלילה ל-N12 מפקד מחוז צפון, ניצב שמעון לביא.
 
הכניסה לשכונת רמות בירושלים‎ (צילום: החדשות12)
מחסום בכניסה לשכונת רמות בירושלים|צילום: החדשות12
 
עוצר לילי בבאקה אל גרבייה‎ (צילום: החדשות12)
עוצר לילי בבאקה אל גרבייה‎|צילום: החדשות12
 
באום אל-פחם תושבים רבים הביעו תמיכה בעוצר והבהירו: "המשטרה צריכה להתמקד במוקד העלייה בתחלואה - החתונות: צריך לא רק לקנוס את בעל החתונה, אלא את כל מי שהשתתף בה".

גם בכניסה לשפרעם הציבה המשטרה מחסומים. "אני בעד הסגר, שיסגרו אפילו עוד", אמר אחד מהתושבים. "הוא בא כתוצאה של חוסר משמעת. רשלנות של ההנהגה המקומית. מי שעשה חתונות לא התחשב בקורונה ולא לקח בחשבון שהקורונה בסוף תפגע בכולם".

אדם נוסף שנעצר במחסום בשפרעם טען כי העוצר במתכונתו הנוכחית לא באמת יועיל לבלימת התפשטות הנגיף. "אתה סוגר בערב ופותח בבוקר, בשעות שפתוח יהיו חתונות", טען. "הממשלה צריכה למנוע את כל החתונות וההתקהלויות. סמוך לעיר יש סופרים - אז מה ההיגיון?".