בעקבות הודעת ראש הממשלה והחלטת קבינט הקורונה בשבוע שעבר על שורת הגבלות חדשות על הציבור, היום (ראשון) תתכנס הוועדה המיוחדת לעניין נגיף הקורונה בכנסת כדי לאשר את ההגבלות ולהכניסן לתוקף. בין ההגבלות החדשות עומדת ההגבלה על התקהלות באולמות, ברים, מועדונים ובתי התפילה עד ל-50 משתתפים, כולל אולמות וגני אירועים פתוחים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
קודם כינוס הוועדה בשעה 13:00, הממשלה צפויה להתכנס בשעה 11:00 כדי לדון האם, ובאיזו דרך, להטיל הגבלות נוספות על המסעדות. מה שיוחלט בממשלה, יובא גם הוא לאישור הוועדה לאחר מכן. משרד האוצר תומך בלהחמיר את ההגבלות על המסעדות, אך משרד האוצר צפוי להתנגד ולהציע "תו סגול" מחמיר יותר, כזה שיחייב רישום מראש של לקוחות לפני כניסתם למסעדה.
לאחר כניסת ההגבלות לתוקף, מספר האורחים בחתונות ואירועים משפחתיים לא יעלו על 50 איש. יו"ר ועדת הקורונה, ח"כ יפעת שאשא ביטון, אמרה אתמול ל-N12 כי מתוך מטרה להקל על זוגות שעורכים חתונות הערב, ההחלטה על הגבלת המשתתפים תיכנס לתוקף החל ממחר בבוקר.
בנוסף להגבלה במספר המשתתפים באירועים במקומות פתוחים ובבתי עסק שצפויה להיות מאושרת היום על ידי הוועדה, החל מיום שישי בבוקר נכנסה לתוקף ההגבלה של 20 איש במקומות סגורים.
יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון התייחסה בריאיון ל"חדשות הבוקר" לסוגיית פיצוי בעלי המסעדות והאולמות: "מי שצריך לפצות את בעלי האולמות זו המדינה, נקודה. זה השיח שאנו מנהלים מול הממשלה ומול ראש הממשלה. אנו פועלים ואנו ממשיכים לפעול בכל תוקף שגם בעלי האולמות וגם המסעדות וכל מי שהמדינה כופה עליו את הצמצום הזה – יקבל פיצוי כנדרש".
בעלי אולמות: "מדובר במכות מוות לענף - רוצים פיצויים"
השף חיים כהן התייחס גם הוא לסוגיית ההגבלות והפיצויים המגיעים לבעלי המסעדות, ואמר במפורש כי הגבלה של 50 סועדים משמעותה גזר דין מוות לענף המסעדות. "גם הפיצויים שהבטיחו על החזרת חל"ת לא הגיעו - זה הכל דיבורים בעלמא, פשוט מרמים אותנו", הוסיף כהן. "האולמות חצי שנה אין להם עבודה. התיירות מתה. תקחו תוכנית של חצי שנה, ועוד חצי שנה נשב ונדבר. תעשו את זה בבלוקים של שבתוך חצי השנה אפשר לעשות תיקונים. אבל לא יכול להיות שפעם פותחים ופעם סוגרים, פותחים, סוגרים. 50 מקומות ישיבה, 50 אנשים בערב זה לא כלכלי, זה גזר דין מוות".
ההחלטה להגביל את מספר המשתתפים באולמות אירועים לא עברה בשקט בקרב בעלי האולמות, שכבר מאיימים בלפתוח במחאה. "החלטת הממשלה לצמצם את מספר האורחים בחתונות ל-50 משמעותה סגירת הענף", אמרו באיגוד בעלי האולמות וגני האירועים. "לאחר חודשים של גסיסה הונחה הערב מכת המוות על ענף האירועים, אנו קוראים לממשלת ישראל - סגרת? תפצי. לא עוד תוכניות ארוכות טווח, ולא עוד הבטחות וועדות - אנחנו דורשים כסף בכיסים שיחלץ 150 אלף עובדי התעשייה מאסון".
נועם לוי, בעל אולם קמילו ויו"ר התאחדות האולמות וגני האירועים, הגיב ואמר: "50 איש מבחינתנו זה סגירה. צריך להגיד את האמת - ראש הממשלה סגר את עולם האירועים בישראל. ראש הממשלה צריך לצאת מהמחבוא שלו, שיצא עם המסכה או בלי המסכה זה לא מעניין אותנו. אנחנו רוצים פיצויים שיתנו לנו את מה שמגיע לנו, יש לנו הוצאות של מאות אלפי שקלים. ברגע זה ראש הממשלה זרק 200 אלף איש הביתה, טבחים, מלצרים, מנהלי אירועים, תקליטנים, צלמים".