המצוקה הנפשית בימי קורונה גדלה באופן משמעותי ביחס לעבר – והמספרים מראים תמונת מצב קשה במיוחד. זאת, בצל החרפת משבר הקורונה ועל סף הכניסה של ישראל לסגר כללי נוסף, עם כל המשמעויות שכרוכות בו. מדד החוסן הנפשי של עמותת סה"ר (סיוע והקשבה ברשת) פרסם היום (חמישי) את נתוני הפניות – מאובדנות ופגיעה עצמית ועד לקשיים בתוך המשפחה – שלפיהם, בחודש אוגוסט התקבלו מספר הבקשות הגבוה ביותר בשנה האחרונה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בחודש אוגוסט עלו בשיחות הצ'אט ובפעילות הניטור 78 מקרי פגיעה עצמית, ו-420 מקרים של מצוקה אובדנית – ובכך מהווים את המספרים הגבוהים ביותר מתחילת השנה. 701 שיחות בחודש שעבר נעו סביב דיכאון ועצבות קשה.

העלייה הגדולה נרשמה בכל הפרמטרים, עם מספרים שהכפילו את עצמם כמעט בכל התחומים, וביניהם: דיכאון, עצבות, בדידות ואובדנות. "חודש אוגוסט מנקז תקופת אי וודאות ארוכה שבה חוסר יציבות וחוסר בהירות מההשפעות ארוכות הטווח של הקורונה", אמרה לונה בן דיין, המנהלת המקצועית של עמותת סה"ר.

בן דיין הסבירה את השפעת המשבר, שהתעצם וגדל בחודש האחרון בשל העלייה בתחלואה, על מצבם הרגשי של הישראלים: "הדיבור המחודש על סגר והאיום הכלכלי והחברתי מבליטים את השגרה המחודשת, שבה חסכונות מתכלים, אנשים מתמודדים עם שינויים באופי ואופן עבודתם ותרומתם, הפערים באוכלוסייה בולטים אף יותר, אנשים משועממים, מחכים לבשורה, לשינוי לטובה ומרגישים תקועים וחסרי שליטה".

אישה עם מסכה מסתגרת בביתה בשל התפרצות קורונה (צילום: 22Images Studio, shutterstock)
רגע לפני הסגר - שיא במספר הפניות לסיוע נפשי. אילוסטרציה|צילום: 22Images Studio, shutterstock

"נראה כי האוכלוסייה נמצאת על קו משבר נוסף", סיפרה בר דיין. "ניתן לשער כי הדיבור המתמשך על כך שהחגים יצומצמו ויוגבלו האיר ברבים כאב עמוק ותחושת געגוע מכלה".

גם יעל לוי, מנכ"לית עמותת סה"ר הביעה דאגה לנוכח הנתונים – והתריעה מפני העתיד לבוא: "המצב בחודש ספטמבר עלול להיות מורכב וקשה אף יותר לאור הסגר שצפוי להיכנס לתוקף בימים אלה".

מוקדים ליצירת קשר למי שחש מצוקה:

1. אתר עמותת סה"ר

2. קו חירום לנשים נפגעות אלימות: 03-6923791

3. קו ייעוץ וסיוע לגברים במעגל האלימות ובני משפחותיהם: 1-800-39-39-04

4. קו ייעוץ והכוונה להורים בגיל הרך: *6968

5. הקו החם של ער"ן: 1201