מקרי עוקץ של קשישים הפכו למרבה הצער לתופעה שכיחה, ולעתים קרובות קורה שקשישים נאלצים לשלם עשרות אלפי שקלים מבלי שהתכוונו לכך. כעת, הצעת חוק חדשה תנסה לשים לזה סוף - כך אנחנו מפרסמים הערב (רביעי) לראשונה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מדובר בטיוטה של רפורמה שתוגש לממשלה ביום ראשון הבא, והיא צפויה לעשות חיים קשים לכול החברות שינסו לעקוץ קשישים. מי שמקדמים את התכנית הם שני שרים - השרה לשיוויון חברתי מירב כהן שייסדה את מטה המאבק בנושא, ושר הכלכלה עמיר פרץ, שתחתיו נמצאת הרשות להגנת הצרכן. השניים מתכננים להעביר 15 תיקוני חקיקה ובהם:

  1. תיקון בחוק ל"פגיעה בנסיבה מחמירה" – פגיעה ב"צרכן פגיע" כגון קשיש או ניצול שואה. התיקון יאפשר הטלת עיצומים גבוהים יותר.
  2. הטלת קנסות גם על נושאי תפקידים בחברה כדי לנסות לצמצם את התופעה של חברות שנסגרות ונפתחות ולא משלמות את הקנסות שמוטלים עליהם.
  3. עיצומים על חברות אשראי שלא פועלות להפסקת העברת התשלום - הרבה מאוד פעמים הקשישים מתקשים לקבל החזרים וזה אמור לסייע להם.
  4. חברות שיוגדרו כעוקצות לא יוכלו לפתוח תיקי הוצאה לפועל לקשישים אם לא יקבלו תשלום.  
  5. הקמת מאגר של מספרי טלפון של קשישים שאליהם אסור יהיה לבצע שיחות שיווקיות בטלפון. הקשישים עצמם יהיו אלה שיבחרו אם להיכנס למאגר או לא.
עמיר פרץ (צילום: N12, תומר נויברג / פלאש 90)
השר עמיר פרץ |צילום: N12, תומר נויברג / פלאש 90

אם ההצעה תאושר בממשלה, זו החלטה פורצת דרך ולצורך יישום התכנית הזו, השר פרץ פועל להוספת תקנים ברשות להגנת הצרכן כדי לאכוף את המדיניות החדשה.

ח
השרה מירב כהן |צילום: החדשות

"זו רפורמה חשובה מאוד ובעבורי ברמה האישית גם מאוד מרגשת", אמרה השרה כהן שמובילה את המהלך. "מאחורי כל אחד מסעיפי ההחלטה עומדים סיפורים של אנשים מבוגרים שנפגעו באופן קשה מאוד". 

השר פרץ הוסיף: "הגיע הזמן לשמור על הקשישים החלשים בישראל ואנחנו מקווים שלאחר אישור הרפורמה בממשלה נצליח למגר את התופעה הבזויה הזו".