היום שאחרי הקורונה: מספר החולים בישראל חצה את רף ה-10,000 כצפוי ומספר החולים המונשמים עומד על 125 – עלייה של 6 חולים ביממה. בשל העלייה היומית המתונה והמרחק הגדול מתרחיש האימים של אלפי מונשמים וקריסת בתי החולים – ניתן להתחיל לדבר בזהירות על יציאה מדורגת ממשבר הקורונה. במקביל, השרים שמייצגים את המגזר מתקשים להסכים עם ההחלטה על סימון ערים מסוימות וזה הדבר שעומד במוקד הלחץ בדיונים על הטלת הסגר על ירושלים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המודל שגובש, שעליו הסכימו השרים, הוא חלוקת העיר לשכונות ירוקות ואדומות על מנת להטיל "סגר נושם". במוצאי שבת צפויה להתקבל החלטה על סימון שכונות בערים נוספות, בהן: מודיעין עילית, ביתר עילית, אלעד וג'סר א זרקא.
ישנו עיסוק משמעותי באסטרטגיית היציאה: ראש הממשלה נתניהו יקבל את התוכנית שפורסמה אתמול ב-N12 ויקיים דיונים על היום שאחרי. במקביל, שר האוצר הזמני, משה כחלון, מכין תוכנית כלכלית ליום שאחרי. אך הנתון שיקבע שניתן להתחיל ליישם את אסטרטגיית היציאה הוא מספר החולים החדשים ביום. אם יהיו כמאה חולים חדשים ליום ולא יותר - יהיה אפשר לדבר על אסטרטגיית יציאה.
זו התוכנית ליציאה מתקנות הקורונה
אתמןל פרסמנו כי במועצה לביטחון לאומי כמעט סיימו לתכנן את תוכנית היציאה מהנחיות הקורונה, והם יציגו אותה לראש הממשלה נתניהו בתחילת השבוע הבא. בדיונים על התוכנית הוצגו מספר אפשרויות פעולה, כולן נשענות על עקרון ההדרגתיות והזהירות.
בין היתר נבחנת העלאה של היקף העובדים בתעשייה ובמשק באופן מדורג, ונבחנים מודלים שונים של עבודה במשמרות ובימים שונים. לגבי מערכת החינוך, לפי שעה החינוך המיוחד צפוי לחזור מיד לאחר חופשת הפסח, ובהמשך יחזרו גני הילדים. לאחר מכן ובאופן הדרגתי יחזרו גם בתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים והתיכונים.
עוד מתכננים במועצה לביטחון לאומי להביא לשחרור אזרחים מההנחיות לפי חלוקה אזורית וקבוצות גיל בכפוף לבדיקות וסקרים ובהמשך גם הקלה כללית על ההגבלות של מרחק היציאה מהבית. לגבי אירועי הספורט עוד לא התקבלה החלטה. לפי שעה קניונים ומקומות בילוי לא צפויים להיפתח, אך במשרד האוצר לוחצים שכבר בשלב זה, בתוך שבוע-שבועיים, יפתחו שוב את החנויות במרחבים הפתוחים ולא בקניונים. במשרד האוצר מזהירים שהמשק יגיע בקרוב לנקודת האל-חזור.