עומסים רבים וצפיפות נרשמו הבוקר (ראשון) בכמה מוקדי תחבורה ציבורית ברחבי הארץ. נוסעים רבים ובהם חיילים בדרכם חזרה לבסיס הצטופפו בתחנות, בעוד תדירות האוטובוסים ממשיכה להיות נמוכה. מקור במשרד התחבורה: "חזרת צה"ל לתחבורה הציבורית לא תואמה איתנו והתרענו על העומס הצפוי בראשון בבוקר". צה"ל: "החזרה תואמה עם משרד הביטחון".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מלבד התחנה המרכזית בירושלים, עומסים נרשמו הבוקר גם בחיפה, תל אביב, אשקלון, באר שבע, חדרה, אילת, רחובות, ראשון לציון ומקומות נוספים, כך לפי חברת אגד. התחבורה הציבורית פועלת על פי הנחיות משרד הבריאות, במסגרתן בכל אוטובוס יכולים לנסוע עד 20 אנשים, במטרה להימנע מהתקהלות - מה שמביא לעומסים בתחנות. "יש אוטובוס אחד כל 20 דקות", מספר בר קשת, תושב ירושלים שעובד בתל אביב, "כמובן שמלא חיילים צריכים להגיע לבסיס. ברגע שמגיע אוטובוס כולם נדחפים כאילו אין משמעות לתור בכלל".
"לא רק חיילים נדחפים. אין סדרן אחד בכל מתחם הרציפים שיעשה קצת סדר - אין תיחום או סימון על הרצפה", ממשיך קשת. ""אשכרה פשוט לא הרגשתי בטוח להיות שם אפילו דקה. עכשיו אני חוזר הביתה ואצטרך למצוא פתרון או לקבל אישור לעבוד מהבית או אפילו לחתום חופש".
מקור במשרד התחבורה מספר הבוקר ל-N12: "חזרת צה"ל לתחבורה הציבורית לא תואמה איתנו והתרענו על העומס הצפוי בראשון בבוקר. התחבורה הציבורית עדיין לא חזרה לשגרה מלאה וגם ככה היא עמוסה מאוד בראשון בבוקר - תחנות האוטובוס הפכו למדגרת קורונה של ממש וברור מי אחראי לזה".
"מלא פה עד אפס מקום, תור בלתי נגמר לאוטובוס", זעם אחד החיילים שהיו במקום, "אי אפשר לשמור שני מטר או משהו שקרוב לזה - זו ממש סכנת חיים. בטוח נדבקתי בקורונה בתחנה. בצה"ל אומרים שפקדו עלינו לשמור על ריחוק, אבל בקושי נשמתי שם. פשוט לא אכפת להם מהחיילים הפשוטים כי הקצינים נוסעים ברכבים הפרטיים שלהם". אם לחייל אחר סיפרה ל-N12: "לבן שלי לקח למעלה משעה לעלות לשאטל לצבא, לאחר שגם ביטלו שאטלים לעיר הבהדים מתל אביב עקב כביכול "מיעוט נוסעים".
העומסים הרבים בתחנות מגיעים על רקע החלטת צה"ל שפרסמנו ביום חמישי האחרון להחזיר את יחידות הלוחמה לשגרת יציאת רגילה. במסגרת ההחלטה, בצה"ל הורו על חזרה לשימוש בתחבורה ציבורית באופן מלא - לכלל המשרתים. בעקבות כך גם הסתיימה פעילותו של מערך ההיסעים של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה וגם נסגר יישומון "שאטל", שעמד לרשות המשרתים בשבועות האחרונים. כחלק מההחלטה נאמר כי יינתן מענה היסעים נקודתי לחיילים, על פי הצורך.
לא רק בתחנה המרכזית בירושלים נרשמו עומסים. תחנות אוטובוס רבות בעיר מודיעין התמלאו בנוסעים שמבקשים להגיע לעבודה ולבסיס. אור גרינפלד, תושב מודיעין מספר: "שבעה אוטובוסים חלפו על פנינו. התחנה מלאה בנוסעים, בעיקר חיילים. מי שכן מצליח לעלות עולה בצפיפות למרות התקנות. מה חשבתם שיקרה בראשון בבוקר?"
מקור נוסף במשרד התחבורה שמעורב בעניין חשף עוד על מאחורי הקלעים של העומס הבוקר: "היו שיחות עם משרד הביטחון אחרי שהחליטו לבטל את ההסעות שלהם. צה"ל היה אמור לדחות את שעת ההגעה לבסיסים - גם אז ספק אם זה היה מונע את העומס".
מהרשות הארצית לתחבורה ציבורית נמסר בתגובה לעומסים הבוקר: "במסגרת הגבלת הנוסעים בתחבורה הציבורית ישנם עומסים בשעות השיא. לכן על מנת למנוע עומסים מסוג זה בימי חזרת החיילים לבסיסים הפעיל משרד הביטחון בשבועות האחרונים מערך הסעות לצהל".
תגובת דובר צה"ל: "החזרה לשימוש בתחבורה ציבורית תואמה עם משרד הבטחון והולמת את התנהלות המשק הלאומי והנחיות משרד הבריאות. באשר לימי שישי, ינתן מענה ייעודי בדמות היסעים ליחידות הנדרשות. משרתי צה״ל הונחו כיצד להגיע אל הבסיסים ומהם תוך שימור על הנחיות הריחוק החברתי וכן עיקרון העבודה בקפסולות ביחידות הסגורות. ההיסעים אשר מעמיד צה"ל לטובת משרתיו בימי ראשון מפוזרים בין מספר רב של מוקדים, בחלוקה גיאוגרפית, על מנת למנוע התקהלויות".
באגד מסרו: "הבוקר מסתמנים לחצים כבדים בכל התחנות המרכזיות בארץ: ירושלים, חיפה, תל אביב, אשקלון, באר שבע, חדרה, אילת, רחובות, ראשון לציון ואחרות. תמונת המצב בקווי השרות מקבילי מסילות הרכבת עגומה למדי ולבנו עם ציבור הנוסעים אשר אינם זוכים לקבלת שרות הולם בשל מצוקת הגבלות המוסעים באוטובוסים".