הדיווחים אודות הופעתו של נגיף הקורונה בסין והתפשטותו ברחבי העולם, הביאו את מערכת הבריאות בישראל להיכנס לכוננות ספיגה - כאשר בהרבה מבתי החולים כבר התכוננו לתרחישים הפסימיים ביותר שניתן היה להעלות על הדעת עם תחילתו של המשבר. כתב חדשות 12 עם הטכנולוגיות הרפואיות החדשות - הודות לקורונה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בבית החולים רמב"ם שבחיפה למשל, התקשו להתמודד עם הצורך לשמור על קשר בין אנשי הצוותים הרפואיים, כאשר מספר החולים הגבוה, בנוסף למחלקות הצפופות היו עשויים להגביל את יכולת התקשורת שבין אנשי הצוות. "למעשה האתגר שעמד בפנינו הוא האתגר של ריבוי נפגעים בזמן קצר", סיפר ד"ר אורן כספי, חבר צוות ההכנה לנגיף הקורונה בבית החולים רמב"ם. "למעשה זה כמו לנהל אירוע רב נפגעים – אבל בתוך בית החולים".
חברת אלביט, שמייצרת את מערכת "צייד", שתפקידה לתת מענה לבעיות תקשורת בהם נתקלים כוחות הצבא בשטח, התגייסה למשימה וביקשה לעזור לאנשי הצוותים הרפואיים בבית החולים רמב"ם למצוא פתרונות לקשיים בהם נתקלים.
"נפגשנו עם אנשי בית החולים ברמב"ם ושאלנו איך אנחנו יכולים לעזור", כך סיפר חיים טייכהולץ, סמנכ"ל טכנולוגיות בחברת תקשורת אלביט. "כשאמרו לנו שהבעיה היא בתקשורת – ישר הבנו שיש לנו את הפתרון לבעיה הזו". ההתאמה שעשתה אלביט למערכת "הצייד", מאפשרת יכולת תקשורת טובה בין אנשי הצוותים הרפואיים ונמצאת בשימוש כבר ב-17 בתי חולים ברחבי הארץ.
מעבר לפתרון של אלביט, ניתן למצוא "פיתוחי קורונה" טכנולוגיים נוספים שעתידים להישאר איתנו לפחות בעתיד הקרוב. "כיתתנו רגליים, הסתובבנו ובזבזנו זמן יקר על החיפושים אחר המכשירים ברחבי בית החולים", סיפרה רונית שוורץ, ממלאת מקום אחראית יחידת הנשמה בבית החולים וולפסון. "היום זה פשוט, אני מקלידה את המספר ברקוד של המכשיר שאני מחפשת – ומיד מופיע לי איפה הוא נמצא".
גם קופות החולים נכנסו לרשימת הפיתוחים בחסות משבר הקורונה, כך שניתן לראות עמדות ניידות שמיועדות לעריכת בדיקות קורונה באופן מבוקר – בנוסף לבדיקות נוספות שיתאפשרו לבצע בעזרת עמדות אלו. גם הרפואה מרחוק הפכה אטרקטיבית ושימושית יותר במהלך התקופה האחרונה – זאת כמובן בשל החשש שהתפתח בקרב האוכלוסייה בנוסף להנחיות שהגבילו את היציאה מהבתים.
משבר הקורונה אמנם הביא איתו בשורה קשה מבחינה רפואית וכלכלית, אך ניתן לראות שהפיתוחים שבאו לעולם כתגובה לנגיף – עתידים לשרת אותנו גם במהלך השנים הבאות.