המסעדות יפתחו מחר (רביעי) את שעריהן ויחזרו לפעילות, אחרי חודשיים בהם נותרו סגורות. כחלק ממתווה החזרה לשגרה, תידרש בין השאר הקפדה על חיטוי קבוע של שולחנות וכיסאות אחרי כל סועד, הקפדה על היגיינה גם בקרב העובדים וחיטוי קבוע של כל משטחי המסעדה. כתבנו יצא לפגוש כמה מבעלי העסקים, ושמע מה הם חושבים על מתווה החזרה לשגרה – וממה הם מפחדים.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"מאמין שתחום המשלוחים יתפתח בעתיד"
גם ניר משניצליית "שניצל" קומפני ברחוב הארבעה בתל אביב, נערך לקראת פתיחת העסק בהתאם להנחיות: "אתמול עשינו יום ניקיונות, השמשנו את כל הכיסאות והשולחנות. מחכים ללקוחות שיבואו לשבת על פי ההנחיות, ומקווים לחזור לשגרה לאט לאט. זה ייקח זמן, אבל אני מאמין שנצליח".
ניר סיפר שבתקופת הקורונה העסק עבר למשלוחים, ולמרות הקושי הרב – הוא אופטימי גם לקראת הבאות: "צמצמנו שעות עובדים ופעילות, עבדנו על טייק אווי. אני מאמין שהתחום הזה יתפתח, אנשים יותר משתמשים באפליקציות ומשלוחים, ואני מאמין שזה יגדיל את ההכנסות בעתיד".
"דוחים את הפתיחה, מפחדים מקנסות"
"החלטנו לפתוח ב1/6 מכיוון שאנחנו עדיין לא קיבלנו את אישור הממשלה לפתוח ביום רביעי", הסביר עדי, מנהל מסעדת הבשרים B12 בתל אביב. "זה נראה לנו די מגוחך לפתוח ב-27 לחודש. אנחנו מעדיפים לסגור את החודש כמו שעבדנו עד היום, על בסיס משלוחים וטייק אווי, וב-1/6 אני מקווה שנעשה פתיחה מחודשת וחגיגית".
בכל הקשור למתווה, עדי סקפטי למדי: "מאוד מבולבל, שום דבר לא ברור - כל אחד אומר משהו אחר. אין מתווה באמת, איזה קו שמישהו מגדיר".
"אנחנו מסעדה חדשה – לא היינו זכאים למענקים"
אהוד, מנהל מסעדת Japan Japan ברחוב הארבעה בתל אביב, העביר את היום בניקיונות והכנות לקראת יום הפתיחה. "את השולחנות אנחנו צריכים להרחיק כמו שדורשים מאיתנו, מסכות פנים שהמלצרים צריכים לעבוד איתם, כפפות לכל מלצר שיוחלפו בין לקוח ללקוח, מגבונים לחיטוי".
"החודשיים האלו היו לא קלים בכלל", סיפר אהוד. "לשלוח עובדים הביתה, אתה בעצמך לא עובד, לא מכניס כסף. אנחנו גם מסעדה חדשה אז מבחינת המענקים לא היינו זכאים לשום דבר". לקראת מחר עם זאת, אהוד נרגש: "מחר פתיחה מחודשת עם תפריט חדש, הרבה אלכוהול וכיף. יהיה שמח".