שגרת הבילויים תחזור מוקדם מהמתוכנן? איגוד המסעדות הישראלי שיגר בתחילת השבוע מכתב לשר הבריאות יעקב ליצמן, ובו פירוט הצעדים שבכוונתם לנקוט על מנת לשוב לפעילות ב-15 במאי – חודש לפני תאריך היעד אותו הציבה הממשלה. במקביל, בתל אביב כבר מתכוננים בשטח לפתיחתם המחודשת של המסעדות והברים המאפיינים אותה כל כך. ראש העירייה רון חולדאי סייר בשטח ואמר: "נציג פתרונות שייאפשרו לחיים להימשך – עם הקפדה על ההנחיות".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במסמך המיוחד הוצגו שורה של תקנות שאותן מתכוונים לאמץ המסעדנים כבר מרגע הפתיחה. הם התחייבו לשמור על היגיינה במטבחים. כמו כן, העובדים יתחייבו לעטות מסכות לכל אורך המשמרת ולא יורשו להיכנס לשטח המסעדה אם בעת המדידה בכניסה יתברר כי יש להם חום גבוה. העובדים אף יתושאלו באופן יום-יומי על מצב בריאותם כדי למנוע את הרחבת התחלואה.

לילך ספיר, בעלי פאב
"אנחנו נוכל להקפיד על ההנחיות"

גם בקשר הישיר מול הלקוחות צפוייה להיות הקפדה יתרה על הכללים ועל ההנחיות – ובראשם ריחוק בין הלקוחות. המלצרים יגישו את האוכל והשתייה כשכפפות על ידיהם, ובכל שולחן יוצב אלכוג'ל לחיטוי ידיים. בנוסף, המוצרים המוצעים למכירה יוצגו בלוח מרכזי או לחלופין – יוגשו לשולחנות תפריטים חד פעמיים.

"בטייק אווי אנשים לא מקפידים על ההנחיות; בתוך המסעדה – נוכל לאפשר זאת"

בתל אביב, שכלכלתה מבוססת רבות על מסעדנות ועל הבילויים, כבר נערכים לחזרה הצפוייה לשגרת פעילות. לילך ספיר, מבעלי הפאבים "פיקוק" ו"מיניבר" וראש מטה המאבק של בעלי המסעדות, סיפרה על התקופה הקשה שעברה על הענף כולו: "החודשיים האחרונים היו קשים מאוד. יש הרבה מאוד נאומים בטלוויזיה שמסבירים כמה אנחנו מקבלים מהמדינה, אבל הרוב המכריע של העצמאיים לא קיבלו שקל עד היום".

היא חשפה כי המדיניות שנהוגה כעת, במסגרתה הלקוחות יכולים לקחת את האוכל ב"טייק אווי", לא ניתן לאכוף את ההנחיות: "אנשים לוקחים את האוכל, יושבים איתו בחוץ ולא שומרים על מרחק". לילך גם הוסיפה שיש מצדם נכונות רבה מאוד להקפיד על כל הכללים ולאפשר לציבור לחזור לשגרת הבילויים בבטחה: "אנחנו כמסעדה יכולים להקפיד על מיקומי הלקוחות ועל חיטוי הכסאות והשולחנות בכל פעם שמתחלפים הלקוחות".

רון חולדאי בבר הפיקוק בתל אביב
ראש עיריית תל אביב רון חולדאי בוחן את הברים

"המטרה: להציג פתרונות שיאפשרו למקבלי ההחלטות להתקדם"

ראש עיריית תל אביב רון חולדאי ערך סיור בברים ובמסעדות שעתידים להיפתח בקרוב. הוא סיפר על ההכנות של בעלי העסקים ביחד עם העירייה: "אנחנו מתכוונים להראות שאפשר לחזור למסעדות ובמקביל לשמור על כל הנחיות ההיגיינה, הריחוק החברתי והמיגון האישי". עוד הוסיף חולדאי שהמטרה העיקרית היא להחזיר לעבודה את כל מועסקי הענף בעיר, שלדבריו מונים כ-70 אלף תושבי תל אביב. "ברגע שנראה פתרונות – זה ייתן למקבלי ההחלטות ביטחון גדול יותר לפתוח מהר יותר את המסעדות", סיכם.