ישראל מתייחדת עם 6 מיליון הנרצחים: יום הזיכרון לשואה ולגבורה תש"ף מתקיים היום (שלישי) השנה בצל הגבלות הקורונה. החשש ש-189,500 שורדי השואה יהיו לבדם השנה ללא טקסים ועצרות, הביא ליוזמה מרגשת שבה ישראלים מכל הארץ יצאו לגינות ולמרפסות כדי להתייחד עם זכר הנספים ולשלוח מסר מחזק לניצולים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השנה הצפירה ביום הזיכרון לשואה ולגבורה הייתה שונה לגמרי מבשנים קודמות בעקבות התפשטות מגפת הקורונה. בלי טקסים ועצרות, 189,500 ניצולי השואה שחיים בישראל נותרו השנה להתמודד עם הכאב והאובדן בבית לבדם.
עם הישמע הצפירה בשעה 10:00, ישראלים רבים נענו לקריאה והניפו שלטי תמיכה עם סיסמה אחת משותפת של תמיכה. היוזמה יצאה לדרך בעקבות מאות פניות שהתקבלו בימים האחרונים בארגונים "עמך" ו-"זכרון בסלון" מצד ניצולים שחששו מבדידות קשה ביום הזיכרון.
כבר בערב יום הזיכרון החלו הטקסים הייחודיים עם הטקס המרכזי ברחבת גטו ורשה ביד ושם שהתקיים השנה ללא נוכחות של קהל. אמש נערכו טקסי "זיכרון בסלון" בשיחות וידאו בלבד, כדי להמשיך במסורת ומבלי שהשורדים יידרשו לצאת מבתיהם. בשכונת רמת אלישיב בלוד יזמו טקס זיכרון משלהם: שני תושבים ירדו לרחוב והדליקו נרות זיכרון. השכנים בבניינים הסמוכים יצאו אל המרפסות כדי להצטרף לטקס המצומצם מרחוק.
שיאה של היוזמה להזדהות עם שורדי השואה הגיע עם צפירת הזיכרון הבוקר: בצפון הארץ, במרכזה ובדרומה יצאו ישראלים אל החלונות והמרפסות והניפו את שלטי התמיכה בניצולים, תחת אותה הסיסמה. גם נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין יצא אל מרפסת בית הנשיא כדי להתייחד עם זיכרון הנספים.
במגדל העמק נמשך גם השנה מיזם "פרח לניצול", שהתקיים השנה בסימן הקורונה. פעילים הגיעו לבתי ניצולים שגרים בעיר, העניקו להם פרח ותעודת הוקרה - יחד עם צוות מיוחד של פיקוד העורף שהצטרף אליהם.